14/10/2019 14/10/2019 Tην Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019, Δ´ Λουκά του Σπορέως και μνήμη των θεοφόρων Πατέρων της εν Νικαία Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κάτω Χωριού, όπου στο τέλος τέλεσε...
14 Οκτωβρίου, 2019 - 15:06

“Η ευδοκίμηση του λόγου του Θεού, εξαρτάται από τη δεκτικότητά μας”

Διαδώστε:
“Η ευδοκίμηση του λόγου του Θεού, εξαρτάται από τη δεκτικότητά μας”

Tην Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019, Δ´ Λουκά του Σπορέως και μνήμη των θεοφόρων Πατέρων της εν Νικαία Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κάτω Χωριού, όπου στο τέλος τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Νικολάου Πετάση, πρώην Κοινοτάρχη της Κοινότητας Κάτω Χωριού.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα μηνύματα της ευαγγελικής περικοπής της παραβολής του καλού Σπορέως, επισημαίνοντας ότι η ευδοκίμηση του λόγου του Θεού εξαρτάται από τη δεκτικότητα μας, ευχήθηκε δε όλοι να αναδειχθούμε σε γόνιμο έδαφος για να καρποφορήσει ο σπόρος του λόγου του Θεού αποδεχόμενοι και τηρώντας αυτόν στη ζωή μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων