06/01/2024 06/01/2024 Προεόρτια των Φώτων, ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος παρέστη συμπροσευχόμενος από το Ιερό Βήμα κατά την Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και στη συνέχεια ιερούργησε κατά την Εσπερινή Θεία Λειτουργία της παραμονής των Θεοφανείων του Μεγάλου Βασιλείου και τέλεσε τον Μεγάλο Αγιασμό της παραμονής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως Ιεράπετρας. Ο Σεβασμιώτατος...
06 Ιανουαρίου, 2024 - 11:59
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2024 - 11:29

Η παραμονή των Θεοφανείων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας

Διαδώστε:
Η παραμονή των Θεοφανείων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας

Προεόρτια των Φώτων, ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος παρέστη συμπροσευχόμενος από το Ιερό Βήμα κατά την Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και στη συνέχεια ιερούργησε κατά την Εσπερινή Θεία Λειτουργία της παραμονής των Θεοφανείων του Μεγάλου Βασιλείου και τέλεσε τον Μεγάλο Αγιασμό της παραμονής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως Ιεράπετρας.

Ο Σεβασμιώτατος ράντισε με αγιασμό όλο το εκκλησίασμα και ευχήθηκε εγκάρδια χρόνια πολλά και ευλογημένα με τον φωτισμό και τη χάρη του Επιφανέντος Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Στις ακολουθίες έλαβαν μέρος ο Εφημέριος του ναού Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Ταρλαντέζος και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ εκκλησιάστηκαν αρκετοί ευσεβείς χριστιανοί, μεταξύ των οποίων, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης και ο Αντιδήμαρχος κ. Γέωργιος Κουγιουμτζάκης.

Ακολούθησε κέρασμα στο Αρχονταρίκι του Ναού, όπου ο Πρωτοψάλτης κ. Ιωάννης Αρώνης και ο π. Αθανάσιος τραγούδησαν κάλαντα των Θεοφανείων, με τη συνοδεία μουσικών οργάνων, που έπαιξαν τα τέκνα του π. Αθανασίου Γεώργιος και Μιχαήλ.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων