21/03/2024 21/03/2024 Σε κατανυκτική ατσμόσφαιρα χθες ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος τέλεσε την πρώτη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στο παρεκκλήσιο του Οσίου Νίκωνος του «Μετανοείτε», στο ισόγειο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Φωτεινής πόλεως Ιεράπετρας. Προηγήθηκαν οι ακολουθίες του Μεσονυκτικού, του Όρθρου και των Ωρών. Πριν την απόλυση...
21 Μαρτίου, 2024 - 17:44
Τελευταία ενημέρωση: 21/03/2024 - 17:28

Η πρώτη Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας

Διαδώστε:
Η πρώτη Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας

Σε κατανυκτική ατσμόσφαιρα χθες ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος τέλεσε την πρώτη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στο παρεκκλήσιο του Οσίου Νίκωνος του «Μετανοείτε», στο ισόγειο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Φωτεινής πόλεως Ιεράπετρας.

Προηγήθηκαν οι ακολουθίες του Μεσονυκτικού, του Όρθρου και των Ωρών. Πριν την απόλυση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος ευχήθηκε εγκάρδια στο εκκλησίασμα καλό και ευλογημένο «το στάδιον των αρετών» της κατανυτικής περιόδου της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Έλαβαν μέρος ο Εφημέριος του ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. Πορφύριος Αγγελάκης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς. Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Ιερεύς Γεώργιος Λογκάκης, ενώ συμμετείχαν αρκετοί ενορίτες που κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων