24/10/2020 24/10/2020 Το απόγευμα της Παρασκευής 23 Οκτωβρίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από τον Ιερό Κλήρο της πόλεως και της ευρύτερης περιοχής Ιεράπετρας, τέλεσε τον Αγιασμό των Εγκαινίων της Κινητής Υγειονομικής Μονάδας του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας, στον προαύλιο χώρο του Ι. Καθεδρικού Ναού Αγίας Φωτεινής πόλεως Ιεράπετρας. Μετά την...
24 Οκτωβρίου, 2020 - 18:16
Τελευταία ενημέρωση: 24/10/2020 - 18:07

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ: Ευλογήθηκε η Κινητή Υγειονομική Μονάδα

Διαδώστε:
ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ: Ευλογήθηκε η Κινητή Υγειονομική Μονάδα

Το απόγευμα της Παρασκευής 23 Οκτωβρίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από τον Ιερό Κλήρο της πόλεως και της ευρύτερης περιοχής Ιεράπετρας, τέλεσε τον Αγιασμό των Εγκαινίων της Κινητής Υγειονομικής Μονάδας του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας, στον προαύλιο χώρο του Ι. Καθεδρικού Ναού Αγίας Φωτεινής πόλεως Ιεράπετρας.

Μετά την Ακολουθία του Αγιασμού, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος συνεχάρη τον επικεφαλής κ. Γιώργο Μπαλοθιάρη και τα μέλη της εθελοντικής ομάδας «Ierapetra v.2», που ανέλαβαν αυτή την τόσο σημαντική πρωτοβουλία προσφοράς για την Ιεράπετρα και εξασφάλισαν το πλήρως εξοπλισμένο όχημα, το οποίο παρέδωσαν στο Περιφερειακό Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού. Όπως σημείωσε ο Σεβασμιώτατος, όλοι γνωρίζουμε το πολύπλευρο έργο του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας προς τους συνανθρώπους μας, που κατά καιρούς αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Όλοι, Εκκλησία, Δήμος και τοπικοί φορείς, υπηρετούμε τον άνθρωπο, γι’ αυτό και συγχαίρομε από καρδιάς τέτοια έργα και δράσεις που έχουν προτεραιότητα τον συνάνθρωπό μας, ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα και θρήσκευμα, και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής της κοινωνία μας, και κατέληξε ευχόμενος από καρδιάς καλή δύναμη και ο Θεός να ενισχύει το έργο της δραστήριας Εθελοντικής Ομάδας και των Εθελοντών Σαμαρειτών.

Εκ μέρους της εθελοντικής ομάδας «Ierapetra v.2» ο κ. Γεώργιος Μπαλοθιάρης ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο και τους Κληρικούς της περιοχής που συμμετείχαν στην τέλεση του Αγιασμού των Εγκαινίων, καθώς και το Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Ε.Σ. Ιεράπετρας, που είναι ο αποδέκτης των δύο οχημάτων της Κινητής Υγειονομικής Μονάδας. Όπως ανέφερε, μετά από προσπάθειες δύο και πλέον ετών και ανυπέρβλητα εμπόδια που τελικά ξεπεράστηκαν, χάρη στην συνεισφορά δεκάδων φορέων και ιδιωτών της περιοχής αλλά και στο αμείωτο ενδιαφέρον των εθελοντών, ένα ασθενοφόρο με πλήρη εξοπλισμό και ένα αγροτικό αυτοκίνητο 4Χ4 παραδίδονται στον Ερυθρό Σταυρό για την κάλυψη αναγκών της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας. Επίσης, ευχαρίστησε τους δωρητές, χορηγούς, υποστηρικτές και τους τοπικούς φορείς και τον ιατρό κ. Α. Μαμαντόπουλο, που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της προσπάθειας.

 

 

 

 

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του Ε.Ε.Σ. Ιεράπετρας κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος τόνισε ότι σήμερα ο Ερυθρός Σταυρός παραλαμβάνει την πρώτη Κινητή Υγειονομική Μονάδα στην Κρήτη και έχει την ευθύνη ώστε να την αξιοποιήσει κατάλληλα. Αναφέρθηκε στο πνεύμα του εθελοντισμού και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την εθελοντική Ομάδα «Ierapetra v.2», που ανέλαβε τη σχετική πρωτοβουλία, για την προσφορά της προς το γενικό σύνολο, καθώς και τους χορηγούς, τους υποστηρικτές και τους τοπικούς φορείς που συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτής της προσπάθειας.

Ο Προϊστάμενος του Τομέα ΕΚΑΒ Ιεράπετρας και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας κ. Γεώργιος Αγγελάκης έδωσε με τη σειρά του συγχαρητήρια τους εθελοντές για τη σύλληψη της ιδέας και την επιτυχία της προσπάθειας απόκτησης ενός ασθενοφόρου με πλήρη εξοπλισμό, που διαθέτει άδεια για την ασφαλή μεταφορά ασθενών, και ευχαρίστησε την κεντρική υπηρεσία του ΕΚΑΒ για τη βοήθεια που παρείχε στη διαδικασία εξασφάλισης άδειας του ασθενοφόρου. Ακόμα, διαβεβαίωσε για τη διάθεση συνεργασίας του ΕΚΑΒ Ιεράπετρας προς το Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Ε.Σ. Ιεράπετρας, το οποίο πλέον αναλαμβάνει την Κινητή Υγειονομική Μονάδα.

Ο Γραμματέας του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Χαράλαμπος Κανάκης επεσήμανε ότι πρόκειται για μια πολύ αξιόλογη πρωτοβουλία με αποδέκτη το Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Ε.Σ. Ιεράπετρας, που έχει έμπρακτα αποδείξει την βοήθειά του στην κοινωνία της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας, αποτελώντας βασικό πρεσβευτή αλληλεγγύης και προσφοράς, και έδωσε συγχαρητήρια στην εθελοντική ομάδα «Ierapetra v.2».

Τέλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καφέ-Εστίασης Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Μιχελάρος ευχαρίστησε τους εθελοντές της ομάδας «Ierapetra v.2» και δήλωσε ότι το σωματείο και οι συνάδελφοί του θα είναι συμπαραστάτες στο έργο της Κινητής Υγειονομικής Μονάδας.

Στον Αγιασμό των Εγκαινίων της Κινητής Υγειονομικής Μονάδας συμμετείχαν ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Αιδεσιμολ. Πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτ. Ιωάννης Νεστοράκης, η Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη, η Πρόεδρος της «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.» κ. Μαρία Σακαδάκη-Μπαχλιτζανάκη και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων και οι Εθελοντές Σαμαρείτες και Νοσηλεύτριες του Ερυθρού Σταυρού.

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων