25/09/2023 25/09/2023 Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ιερούργησε και κήρυξε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας την Κυριακή Α´ Λουκά. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας και ανέλυσε το θαύμα της αλιεύσεως των ψαριών από τους μαθητές με τη θαυματουργική δύναμη του Κυρίου στη λίμνη Γεννησαρέτ. Τόνισε ότι η ίδια...
25 Σεπτεμβρίου, 2023 - 13:43
Τελευταία ενημέρωση: 25/09/2023 - 18:24

Ιεραπύτνης Κύριλλος: Ας βιώσουμε την Εκκλησία ως πνευματική τροφό

Διαδώστε:
Ιεραπύτνης Κύριλλος: Ας βιώσουμε την Εκκλησία ως πνευματική τροφό

Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ιερούργησε και κήρυξε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας την Κυριακή Α´ Λουκά.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας και ανέλυσε το θαύμα της αλιεύσεως των ψαριών από τους μαθητές με τη θαυματουργική δύναμη του Κυρίου στη λίμνη Γεννησαρέτ. Τόνισε ότι η ίδια χάρη άγρευσε τους ανθρώπους του κόσμου δια των Αγίων Αποστόλων στα δίκτυα της ιεραποστολής με το ιερό Ευαγγέλιο, που θα κήρυτταν αργότερα.

Εκείνο που πραγματοποιείται τελικά, παρά τις φαινομενικές ακαταστασίες, τα αδιέξοδα, τις συγκρούσεις των εθνών μέσα στην ιστορία, είναι το θέλημα, η βουλή του Θεού. Και αυτό που σίγουρα επιτυγχάνεται είναι η νίκη του Χριστού και της Εκκλησίας δια της δυνάμεως του Θεού, είναι το σχέδιο του Θεού που όλοι υπηρετούμε μέσα στη ζωή της Εκκλησίας, με απώτερο σκοπό τη σωτηρία του ανθρώπου.

Ας βιώσουμε και εμείς την Εκκλησία ως πνευματική τροφό, τρεφόμενοι πνευματικά από το κήρυγμα των Αγίων Αποστόλων, από τον λόγο της Εκκλησίας του Θεού, που είναι Θεού σοφία και δύναμη, σώμα Χριστού, και όχι ανθρώπινο κατασκεύσμα, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Συλλειτούργησαν ο εφημέριος του και προϊστάμενος ναού πρωτ. Αθανάσιος Ταρλαντέζος και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

Εκκλησιάστηκαν αρκετοί ευσεβείς χριστιανοί, μεταξύ των οποίων η Αντιδήμαρχος κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη.

 

      

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων