20/02/2023 20/02/2023 Την Κυριακή της Απόκρεω 19 Φεβρουαρίου 2023 ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε, κήρυξε τον θείο λόγο και τέλεσε το σαρανταήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Ιωάννου Λαπιδάκη στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου Παχείας Άμμου Ιεράπετρας. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή...
20 Φεβρουαρίου, 2023 - 11:14
Τελευταία ενημέρωση: 20/02/2023 - 11:04

Ιεραπύτνης Κύριλλος: “Η πίστη χωρίς τα έργα της αγάπης είναι νεκρά”

Διαδώστε:
Ιεραπύτνης Κύριλλος: “Η πίστη χωρίς τα έργα της αγάπης είναι νεκρά”

Την Κυριακή της Απόκρεω 19 Φεβρουαρίου 2023 ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε, κήρυξε τον θείο λόγο και τέλεσε το σαρανταήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Ιωάννου Λαπιδάκη στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου Παχείας Άμμου Ιεράπετρας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας και σημείωσε ότι ο Θεός δεν είναι μονάχα στοργικός Πατέρας αλλά και δίκαιος Κριτής, και κατά το Σύμβολο της Πίστεώς μας ο Κύριός μας ο Ιησούς Χριστός: «Και πάλιν ερχόμενον κρίναι ζώντας και νεκρούς…».

Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι σύμφωνα με τα αδιάψευστα λόγια του Δικαιοκρίτη Χριστού ¨εφ’ όσον εποιήσατε ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων εμοί εποιήσατε”, δηλ. βασικό κριτήριο Του για τη σωτηρία και των παράδεισο είναι η έμπρακτη αγάπη που επιδεικνύουμε απέναντι στους συνανθρώπους μας, αλλά και η πίστη χωρίς τα έργα της αγάπης είναι νεκρά, και ευχήθηκε όλοι να αξιωθούμε της εκ δεξιών παραστάσεως του Κυρίου μας, με μετάνοια, ταπείνωση και εξομολόγηση.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Παΐσιος Δερμιτζάκης, Εφημέριος Ενορίας Παχείας Άμμου, και ο Διάκονος Μπεϊνάς, ενώ παρέστησαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί της περιοχής, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παχείας Άμμου κ. Γεώργιος Ραπάνης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων