06/05/2023 06/05/2023 Μέσα στην ευφροσύνη ατμόσφαιρα και την αναστάσιμη λαμπρότητα της περιόδου του Πεντηκοσταρίου πανηγύρισε την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023, εορτή της μνήμης της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης, ο ομώνυμος Ιερός Ναός της Ενορίας Κουτσουρά. Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια...
06 Μαΐου, 2023 - 11:21
Τελευταία ενημέρωση: 06/05/2023 - 11:40

Ιεραπύτνης Κύριλλος και Πλακιωτάκης στον Ι.Ν. Αγίας Ειρήνης Κουτσουρά

Διαδώστε:
Ιεραπύτνης Κύριλλος και Πλακιωτάκης στον Ι.Ν. Αγίας Ειρήνης Κουτσουρά

Μέσα στην ευφροσύνη ατμόσφαιρα και την αναστάσιμη λαμπρότητα της περιόδου του Πεντηκοσταρίου πανηγύρισε την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023, εορτή της μνήμης της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης, ο ομώνυμος Ιερός Ναός της Ενορίας Κουτσουρά.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και στο τέλος κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στο θαυμαστό βίο, στις αρετές της ανδρείας και της σωφροσύνης, και στο πλήθος των μαρτυρίων που υπέστη η Αγία Μεγαλομάρτυς Ειρήνη, από τα οποία η αγία έμεινε τελείως αβλαβής και επίστευσαν στον Χριστό πολλές ψυχές, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος καλοσώρισε τον παριστάμενο Yπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και υποψήφιο Βουλευτή Ν. Λασιθίου κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, και ευχήθηκε χρόνια πολλά και η χάρη του Αναστάντος Κυρίου με τις πρεσβείες της Αγίας Ειρήνης να χαρίζει την πολυπόθητη ειρήνη στις καρδιές όλων μας.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Αιδεσ. Πρωτ. Αντώνιος Τσαγκαράκης, Αρχιερατικός Επίτροπος Ε΄ Αρχιερατ. Περιφέρειας και Εφημέριος της Ενορίας Λιθινών, ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. Ιωάννης Νεστοράκης, Αρχιερατικός Επίτροπος Στ΄ Αρχιερατ. Περιφέρειας και Εφημέριος της Ενορίας Μαύρου Κολύμπου, ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. Αθανάσιος Ταρλαντέζος, Αρχιερατικός Επίτροπος Α΄ Αρχιερατ. Περιφέρειας και Εφημέριος της Ενορίας Ι. Μ. Ναού Αγίου Γεωργίου Ιεραπέτρας, ο Αιδεσ. Μηνάς Κρητικός, Εφημέριος της Ενορίας Κουτσουρά και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

Στην πανήγυρη του ναού παρέστησαν ο Yπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης και οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Ιωάννης Ανδρουλάκης, ο Λιμενάρχης Ιεράπετρας κ. Ιωάννης Παπαδάκης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Σταθμού Κουτσουρά, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Σταυροχωρίου κ. Ιωάννης Ζουμπουλάκης, Αγίου Στεφάνου Εμμανουήλ Τσαμαπανάκης και Πεύκων κ. Νικόλαος Λαντζανάκης και πολλοί ευσεβείς χριστιανοί της περιοχής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων