10/04/2024 10/04/2024 Την Γ´ Κυριακή των Νηστειών (της Σταυροπροσκυνήσεως), 7 Απριλίου 2024, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου, της τελετής υψώσεως και προσκυνήσεως του Τιμίου Σταυρού και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Τιμίου Σταυρού πόλεως Ιεράπετρας. Στο σύντομο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος...
10 Απριλίου, 2024 - 10:39
Τελευταία ενημέρωση: 10/04/2024 - 10:50

Ιεραπύτνης Κύριλλος: Με τη δύναμη και ευλογία του Τιμίου Σταυρού να οδηγηθούμε στη βίωση της Ανάστασης

Διαδώστε:
Ιεραπύτνης Κύριλλος: Με τη δύναμη και ευλογία του Τιμίου Σταυρού να οδηγηθούμε στη βίωση της Ανάστασης

Την Γ´ Κυριακή των Νηστειών (της Σταυροπροσκυνήσεως), 7 Απριλίου 2024, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου, της τελετής υψώσεως και προσκυνήσεως του Τιμίου Σταυρού και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Τιμίου Σταυρού πόλεως Ιεράπετρας.

Στο σύντομο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη σημασία της προσκυνήσεως του Τιμίου και ζωοποιού Σταυρού κατά την ημέρα αυτή αλλά και στην άρση του προσωπικού σταυρού κάθε χριστιανού στην καθημερινή του ζωή. Τέλος, ευχήθηκε σε όλους ευλογημένο υπόλοιπο στάδιο της αγίας Τεσσαρακοστής με τη δύναμη και την ευλογία του Τιμίου Σταυρού, για να οδηγηθούμε στη βίωση της Ανάστασης.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Προϊστάμενος και Εφημέριος της Ενορίας Πανοσιολ. Αρχιμ. Φιλόθεος Δοργιάκης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος στο Ιερό Βήμα ο Πανοσιολ. Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Χρυστόστομος Παπαδάκης. Εκκλησιάστηκαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί, μεταξύ των οποίων η Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Φωτεινή Περακάκη, η Γενική Γραμματέας του Δήμου κ. Μαρία Φραντζεσκάκη κ.α.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων