02/07/2023 02/07/2023 Με την πρέπουσα λαμπρότητα και ξεχωριστή ιεροπρέπεια και παρουσία αρκετών πιστών της περιοχής πανηγύρισε ο περικαλλής ιερός ναός των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στον παραθαλάσσιο οικισμό του Μύρτου Ιεράπετρας, που αποτελεί ένα από τα ομορφότερα τουριστικά θέρετρα του Λασιθίου. Το πρωί της κυριώνυμης ημέρας της εορτής, 1 Ιουλίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και...
02 Ιουλίου, 2023 - 11:18
Τελευταία ενημέρωση: 02/07/2023 - 11:22

Ιεραπύτνης Κύριλλος: Να αγαπήσουμε τον πάσχοντα άνθρωπο, με πίστη, ανιδιοτέλεια, αφοσίωση

Διαδώστε:
Ιεραπύτνης Κύριλλος: Να αγαπήσουμε τον πάσχοντα άνθρωπο, με πίστη, ανιδιοτέλεια, αφοσίωση

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και ξεχωριστή ιεροπρέπεια και παρουσία αρκετών πιστών της περιοχής πανηγύρισε ο περικαλλής ιερός ναός των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στον παραθαλάσσιο οικισμό του Μύρτου Ιεράπετρας, που αποτελεί ένα από τα ομορφότερα τουριστικά θέρετρα του Λασιθίου.

Το πρωί της κυριώνυμης ημέρας της εορτής, 1 Ιουλίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο της Ενορίας Μύρτου και άλλους ιερείς των όμορων Ενοριών, κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο και ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους.

Στο σύντομο κήρυγμά του, ο Σεβασμώτατος κ. Κύριλλος μίλησε για την χάρη της θεραπείας των ασθενειών των ανθρώπων και της θαυματουργίας των Αγίων ενδόξων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, που τους δόθηκε ως μεγίστη ευλογία από τον Χριστό, αλλά και για τη σχέση πίστης και επιστήμης στην ορθόδοξη Εκκλησία.

Προέτρεψε δε τους πιστούς να μιμουθούμε όλοι τους εορταζομένους Αγίους και να αγαπήσουμε τον Χριστό και τον πάσχοντα άνθρωπο, με πίστη, ανιδιοτέλεια, αφοσίωση, αγάπη και προσευχή προς τον Φιλάνθρωπο Κύριο.

Στην ακολουθία της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας έλαβαν μέρος ο πρωτ. Σάββας Λιναρδάκης, Εφημέριος της Ενορίας Παναγίας Ελεούσας Ιεράπετρας και Αρχιερ. Επίτροπος της Β΄ Αρχιερ. περιφέρειας, ο Οικονόμος π. Ελευθέριος Δαργάκης, Εφημέριος Ενορίας Μύρτου, ο π. Εμμανουήλ Προϊστάκης, Εφημέριος Ενορίας Νέας Ανατολής, ο π. Εμμανουήλ Μπιτσακάκης, Εφημέριος των Ενοριών Μουρνιών και Μύθων, και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνας.

Εκκλησιάστηκαν αρκετοί πιστοί, ανάμεσά τους ο Πρόεδρος του Πολιστικού Συλλόγου Μύρτου κ. Μιχάλης Παπαγεργίου και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μύρτου κ. Αλέκος Παντελάκης, ο οποίος και καλοσώρισε τον Σεβασμιώτατο με θερμούς λόγους και τον ευχαρίστησε εγκάρδια, που τίμησε την πανήγυρη της Ενορίας με την τέλεση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων