18/04/2022 18/04/2022 Με κάθε ιεροπρέπεια, με κατάνυξη και με λαμπρότητα εορτάσθηκε η Κυριακή των Βαΐων (17 Απριλίου 2022) στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Αικατερίνης Σητείας. Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τα βάγια, και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Ιερού Χρυσοστόμου και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο. Ο Σεβασμιώτατος...
18 Απριλίου, 2022 - 19:10
Τελευταία ενημέρωση: 18/04/2022 - 18:33

Ιεραπύτνης Κύριλλος: Να αξιωθούμε να βιώσουμε πνευματικά τα πάθη του Κυρίου

Διαδώστε:
Ιεραπύτνης Κύριλλος: Να αξιωθούμε να βιώσουμε πνευματικά τα πάθη του Κυρίου

Με κάθε ιεροπρέπεια, με κατάνυξη και με λαμπρότητα εορτάσθηκε η Κυριακή των Βαΐων (17 Απριλίου 2022) στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Αικατερίνης Σητείας. Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τα βάγια, και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Ιερού Χρυσοστόμου και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος στο κήρυγμά του ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της εορτής και αναφέρθηκε στην άλειψη του Ιησού Χριστού με πολύτιμο μύρο από την αδελφή του Λαζάρου Μαρία και στην είσοδο Του στα Ιεροσόλυμα, έξι μέρες πριν από το εβραϊκό Πάσχα.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η θριαμβευτική και γεμάτη ενθουσιασμό υποδοχή του Κυρίου μετά βαΐων και κλάδων οφείλεται στο γεγονός ότι ο λαός αντιλαμβανόταν τον Ιησού Χριστό ως επίγειο Μεσσία και ελευθερωτή του Ισραήλ και όχι ως τον «Βασιλέα της δόξης», του οποίου η δύναμη και η δόξα συνίσταται στον Σταυρό Του, γι’ αυτό και το «ωσαννά» γρήγορα μετατράπηκε σε «άρον άρον σταύρωσον αυτόν».

Τέλος, ευχήθηκε όλοι να συμπορεθούμε με τον πορευόμενο «προς το εκούσιον πάθος» Κύριο μας Ι. Χριστό για να αξιωθούμε να βιώσουμε πνευματικά τα πάθη και στην ένδοξο Ανάστασή Του.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης Πανοσιολ. Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης και ο Εφημέριος του ναού Αιδεσ/τος Πρωτ. Νικόλαος Παθιάκης, καθώς και ο Ιερολ. Διάκονος π. Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

Εκκλησιάσθηκαν αρκετοί πιστοί, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γεώργιος Ζερβάκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων