04/03/2024 04/03/2024 Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε, την Κυριακή του Ασώτου, στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής, όπου τέλεσε το ιερά μνημόσυνα δύο νέων ανθρώπων των Μάριου Χουλάκη (σαρανταήμερο) και Γεωργίου Ατσαλή (εξάμηνο). Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος μετά το την ανάγνωση του ιερού ευαγγελίου, αναφέρθηκε στην...
04 Μαρτίου, 2024 - 14:15
Τελευταία ενημέρωση: 04/03/2024 - 14:00

Ιεραπύτνης Κύριλλος: “Ο Παράδεισος δεν έχει “καλούς χριστιανούς”, αλλά μετανοημένους αμαρτωλούς”

Διαδώστε:
Ιεραπύτνης Κύριλλος: “Ο Παράδεισος δεν έχει “καλούς χριστιανούς”, αλλά μετανοημένους αμαρτωλούς”

Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε, την Κυριακή του Ασώτου, στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής, όπου τέλεσε το ιερά μνημόσυνα δύο νέων ανθρώπων των Μάριου Χουλάκη (σαρανταήμερο) και Γεωργίου Ατσαλή (εξάμηνο).

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος μετά το την ανάγνωση του ιερού ευαγγελίου, αναφέρθηκε στην παραβολή της ημέρας και ανέλυσε δι᾽ ολίγων τα μεγάλα νοήματά της.

«Όλοι είμαστε αμαρτωλοί ενώπιον του Θεού, όπως ο Άσωτος, άσχετα με τι είδους αμαρτία έχουμε διαπράξει. Ο Θεός Πατέρας πάντοτε αναμένει την επιστροφή μας στην ανοικτή και γεμάτη αγάπη αγκαλιά του, είναι πρόθυμος να μας δεχθεί, χωρίς να μας δικάσει. Να μας καθαρίσει από τον ρύπο της αμαρτίας, να μας ντύσει κανούργια ρούχα και να μας φορέσει δακτυλίδι, σε ένδειξη νέας αρχής και σχέσης. Σημασία έχει να αποφασίσουμε να επιστρέψουμε στην πατρική εστία, να έρθουμε εις εαυτόν, και να βάλουμε αρχή μετανοίας.

Επίσης, να μην συμπεριφερόμαστε όπως ο μεγαλύτερος γιος. Να μην νομίζουμε ότι υπερτερούμε από τους συνανθρώπους μας και ότι είμαστε εμείς σωσμένοι και οι άλλοι αμαρτωλοί, που δεν έχουν δικαίωμα σωτηρίας και μετάνοιας. Όλοι εἰμαστε αμαρτωλοί και όλοι πρέπει να χαιρόμαστε για τους μετανοημένους αδελφούς μας, γιατί ο Παράδεισος δεν έχει “καλούς χριστιανούς”, αλλά μετανοημένους αμαρτωλούς», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητρόπολης Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο προϊστάμενος της Ενορίας Αρχιμ. Πορφύριος Αγγελάκης, ο π. Γεώργιος Λογκάκης, και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

Εκκλησιάστηκαν πολλοί ευσεβείς πιστοί, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης οι Αντιδήμαρχοι κ. Νεκτάριος Παπαδάκης και κ. Φωτεινή Περακάκη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων