09/01/2024 09/01/2024 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ιεροπρέπεια πανηγύρισε την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024, εορτή της Συνάξεως του Τιμίου Προδρόμου, ο φερώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός της Ενορίας Μεσελέρων Ιεράπετρας. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους, και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε...
09 Ιανουαρίου, 2024 - 9:49

Ιεραπύτνης Κύριλλος: Ο Τίμιος Πρόδρομος έγινε ο λύχνος του Φωτός

Διαδώστε:
Ιεραπύτνης Κύριλλος: Ο Τίμιος Πρόδρομος έγινε ο λύχνος του Φωτός

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ιεροπρέπεια πανηγύρισε την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024, εορτή της Συνάξεως του Τιμίου Προδρόμου, ο φερώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός της Ενορίας Μεσελέρων Ιεράπετρας.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους, και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο έργο του αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, επισημαίνοντας ότι εορτάζουμε τη Σύναξή του την επομένη ημέρα των αγίων Θεοφανείων, διότι διακόνησε το μυστήριο του θείου Βαπτίσματος.

Όπως σημείωσε, ο Τίμιος Πρόδρομος με την καθαρή και ισάγγελη πολιτεία του έγινε ο λύχνος του Φωτός, το στόμα της αληθείας, ο τελευταίος και ο «μείζων των προφητών» της Παλαιάς Διαθήκης που προετοίμασε την οδόν του Κυρίου και αξιώθηκε να δει τον Μεσσία Χριστό, που οι προφήτες με πολλούς τρόπους είδαν και με αινιγματικό τρόπο προεκήρυξαν, και να τον βαπτίσει στον Ιορδάνη ποταμό, στην έρημο του οποίου ζούσε ασκητικά, αλλά και να ομολογήσει και να μαρτυρήσει για την Αλήθεια Του. Μόνο αυτός και οι παρευρισκόμενοι άγγελοι κατά την ώρα της Βαπτίσεως του Κυρίου, με τη χάρη του Θεού, άκουσε τη φωνή του Θεού Πατέρα και είδε το άγιο Πνεύμα με τη μορφή περιστεριού να ίπταται υπεράνω του βαπτιζόμενου Χριστού.

Επίσης, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη τιμή που αποδίδει η Εκκλησία μας, αμέσως μετά την Υπεραγία Θεοτόκο, στον Τίμιο Πρόδρομο, για τον οποίο ο Ίδιος ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός είπε ότι «ουκ εγήγερται εν γεννητοίς γυναικών μείζων Ιωάννου του βαπτιστού». Τέλος ευχήθηκε χρόνια πολλά στους ενορίτες και τους απανταχού Μεσελεριανούς για την εορτή του προστάτη αγίου τους και σε όλο το εκκλησίασμα και σε όσους και όσες έχουν την ονομαστική τους εορτή, ιδιαιτέρως δε στον ψάλλοντα Πρωτοψάλτη κ. Ιωάννη Αρώνη, Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης».

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Εφημέριος της Ενορίας Μεσελέρων Αιδεσιμολ. Οικονόμος π. Γεώργιος Μανθαιάκης, και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ εκκλησιάστηκαν αρκετοί ευσεβείς χριστιανοί από τους Μεσελέρους και την ευρύτερη περιοχή Ιεράπετρας, μεταξύ των οποίων ήταν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης, η Βουλευτής Λασιθίου κ. Αικατερίνα Σπυριδάκη, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μεσελέρων κ. Μαρία Καρτσακλή, ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Κουγιουμτζάκης και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Φιλοδασικού Συλλόγου Μεσελέρων κ. Κώστας Κοντοπόδης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων