04/10/2021 04/10/2021 Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021, μνήμη του Αγίου ενδόξου ιερομάρτυρος Διονυσίου Επισκόπου Αθηνών, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου, όπου ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια προέστη της Θείας Λειτουργίας. Στο τέλος τέλεσε τα ιερά μνημόσυνα των μακαριστών Εμμανουήλ Κουφάκη (τεσσαρακοθήμερο) και Μαρίας Μπολοντζάκη (εννεάμηνο) στον Ιερό...
04 Οκτωβρίου, 2021 - 20:31

Ιεραπύτνης: “Ο Θεός χάραξε στην καρδιά του καθενός μας την αγάπη”

Διαδώστε:
Ιεραπύτνης: “Ο Θεός χάραξε στην καρδιά του καθενός μας την αγάπη”

Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021, μνήμη του Αγίου ενδόξου ιερομάρτυρος Διονυσίου Επισκόπου Αθηνών, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου, όπου ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια προέστη της Θείας Λειτουργίας.

Στο τέλος τέλεσε τα ιερά μνημόσυνα των μακαριστών Εμμανουήλ Κουφάκη (τεσσαρακοθήμερο) και Μαρίας Μπολοντζάκη (εννεάμηνο) στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Αικατερίνης πόλεως Σητείας.

Στο κήρυγμά του επικεντρώθηκε στην ευαγγελική περικοπή, αναλύοντας τον χρυσό κανόνα της χριστιανικής ηθικής και της δικαιοσύνης «καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι, και υμείς ποιείτε αυτοίς ομοίως» και το «γίνεσθε ούν οικτίρμονες, καθώς και ο πατήρ υμών οικτίρμων εστί». Ο Σεβ. ανέφερε ότι:

«Ο Δημιουργός Θεός χάραξε στην καρδιά του καθενός μας την αγάπη και το καλό. Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός με την ριζοσπαστική διδασκαλία του σπάζει τα δεδομένα του μωσαϊκού νόμου που επέβαλε αγάπη και αγαθοσύνη ανταποδοτική. Στην Καινή Κτίση που εγκαινίασε ο λόγος του είναι ξεκάθαρος. Εάν κάποιος θέλει να μοιάζει στον Ουράνιο Πατέρα και Δημιουργό στην αγάπη, θα πρέπει να αγαπά ακόμη και τους εχθρούς του, θα πρέπει να εκφράζει την αγάπη και την ευεργεσία του σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους, χωρίς να αναμένει ανταπόδοση και αντευεργεσία. Και όλοι μπορούμε να το πετύχουμε αυτό. Αρκεί να δούμε στα μάτια του πλησίον μας τον ίδιο τον Θεό, να ανακαλύψουμε στον συνάνθρωπό μας τον παράδεισο εδώ στη γη. Να καλλιεργήσουμε την αγάπη και την καλοσύνη μέσα μας και να μην αφήνουμε τα πάθη του μίσους και της κακίας να πνίξουν τις καρδιές μας».

Στην αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο συνταξιούχος πρώην Εφημέριος του ναού πρωτ. Μιχαήλ Θαλασσινός, ο προϊστάμενος του ναού πρωτ. Νικόλαος Παθιάκης και ο Διάκονος Τίτος Ματαλλιωτάκης.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων