17/02/2020 17/02/2020 Την Κυριακή του Ασώτου, 16 Φεβρουαρίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε, κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Παντελεήμονος Χατζάκη και τα εξάμηνα μνημόσυνα των μακαριστών Μαρίας Βουτυράκη, Εμμανουήλ Μανουσάκη και Δημητρίου Ανδρονή, στον Ιερό Ενοριακό Ναό...
17 Φεβρουαρίου, 2020 - 13:00
Τελευταία ενημέρωση: 17/02/2020 - 11:58

Κυριακή του Ασώτου στο Χαμαίζι Σητείας

Διαδώστε:
Κυριακή του Ασώτου στο Χαμαίζι Σητείας

Την Κυριακή του Ασώτου, 16 Φεβρουαρίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε, κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Παντελεήμονος Χατζάκη και τα εξάμηνα μνημόσυνα των μακαριστών Μαρίας Βουτυράκη, Εμμανουήλ Μανουσάκη και Δημητρίου Ανδρονή, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Χαμαιζίου Σητείας.

 

 

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα υψηλά μηνύματα της ευαγγελικής περικοπής της παραβολής του σπλαχνικού πατέρα και του ασώτου υιού, σημειώνοντας ότι η πατρική αγάπη και το άπειρο έλεος του Θεού είναι ασύγκριτα μεγαλύτερα από τις δικές μας αμαρτίες, αρκεί εμείς να μετανοούμε και να ξαναβρίσκουμε τον δρόμο της επιστροφής. Ιδιαίτερα στάθηκε στους χαρακτήρες του νεώτερου και του πρεσβύτερου αδελφού, λέγοντας ότι πάντοτε πρέπει να έχομε την ανδρεία και τη δύναμη της ψυχής να λέμε το «αναστάς πορεύσομαι προς τον Πατέρα μου», αλλά και το μεγαλείο που απαιτείται για να ανεχόμαστε και να συγχωρούμε τον παραστρατημένο αδελφό μας, να χαιρόμαστε με την επιστροφή και την επανασύνδεσή του με την Εκκλησία, χωρίς μάσκες και προσωπεία, όπως συμβαίνει συχνά με τους δήθεν ανθρώπους της Εκκλησίας, που θεωρούν τους εαυτούς τους σεσωσμένους, όπως ο πρεσβύτερος αδελφός. Ευχήθηκε δε όλοι μας, την περίοδο αυτή του Τριωδίου, που προετοιμαζόμαστε να ζήσουμε τα Πάθη, τη Σταύρωση και την Ανάσταση του Κυρίου μας Ι. Χριστού, να στραφούμε με ειλικρινή μετάνοια και να ζητήσουμε το έλεος και την αγάπη Του.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης και ο Εφημέριος της Ενορίας Αιδεσιμ. Οικονόμος π. Χριστοφόρος Τζαννιδάκης, ενώ εκκλησιάσθηκαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χαμαιζίου κ. Δημήτριος Γαρεφαλάκης.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων