16/10/2023 16/10/2023 Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας, την Κυριακή Δ´ Λουκά, Κυριακή του Σπορέως και εορτή Οσίων Πατέρων της Ζ´ Οικουμενικής Συνόδου. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας και αναφέρθηκε στα υψηλά...
16 Οκτωβρίου, 2023 - 13:37
Τελευταία ενημέρωση: 16/10/2023 - 13:40

Μητροπολίτης Ιεραπύτνης: Ο άνθρωπος καλείται να καλλιεργήσει το χωράφι της ψυχής του

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Ιεραπύτνης: Ο άνθρωπος καλείται να καλλιεργήσει το χωράφι της ψυχής του

Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας, την Κυριακή Δ´ Λουκά, Κυριακή του Σπορέως και εορτή Οσίων Πατέρων της Ζ´ Οικουμενικής Συνόδου.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας και αναφέρθηκε στα υψηλά νοήματα της Παραβολής του Σπορέως, σημειώνοντας μεταξύ άλλων, ότι «ο Καλός Γεωργός, ο Χριστός, παραμένει διαχρονικά ο ίδιος, όπως ο ίδιος είναι και ο σπόρος, ο λόγος του Θεού, δηλαδή. Εκείνο το οποίο διαφοροποιείται κάθε φορά και σε κάθε εποχή είναι ο άνθρωπος, που καλείται να καλλιεργήσει το χωράφι της ψυχής του και να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για να αυξηθεί, να ευδοκιμήσει και να καρποφορήσει ο ευαγγελικός λόγος.

Είναι στο χέρι του καθενός μας να διώχνουμε και να αποφεύγουμε τις παγίδες του πονηρού, να μην ακούμε αλλότριες φωνές εκτός της Εκκλησίας, να φροντίζουμε και να εκκριζώνουμε τα ζιζάνια από τις ψυχές μας και να δεχόμαστε τον λόγο του Θεού για να μένει και να καρποφορεί, καρπόν εκατονταπλασίονα. Τότε πραγματικά θα είμαστε και θα ονομαζόμαστε υιοί του Θεού, όπως οι σήμερα εορταζόμενοι Άγιοι Πατέρες της Ζ´ Οικουμενικής εν Νικαία Συνόδου, που εδογμάτισαν για την ορθή πίστη και την προσκύνηση και τιμή των Αγίων Εικόνων».

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο προϊστάμενος της Ενορίας Πανοσιολ. Αρχιμ. Πορφύριος Αγγελάκης και έλαβαν μέρος ο Αιδεσ. Γεώργιος Λογκάκης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων