26/09/2022 26/09/2022 Στην ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος και τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Νικολάου Ρουμελιωτάκη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή και αναφέρθηκε στο θαύμα της αλιεύσεως των ψαριών από τους μαθητές με τη...
26 Σεπτεμβρίου, 2022 - 11:04
Τελευταία ενημέρωση: 26/09/2022 - 11:08

Μητροπολίτης Ιεραπύτνης: “Όλα υποτάσσονται στο σχέδιο του Θεού…”

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Ιεραπύτνης: “Όλα υποτάσσονται στο σχέδιο του Θεού…”

Στην ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος και τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Νικολάου Ρουμελιωτάκη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή και αναφέρθηκε στο θαύμα της αλιεύσεως των ψαριών από τους μαθητές με τη δύναμη του Κυρίου στη λίμνη Γεννησαρέτ και στην άγρα των μαθητών στα δίκτυα της ιεραποστολής των ανθρώπων του κόσμου με το ευαγγέλιο που θα κήρυτταν αργότερα.

Μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο Θεάνθρωπος Κύριος ζήτησε όχι σοφούς, πλούσιους και επιφανείς να εκπαιδεύσουν την οικουμένη αλλά τους πτωχούς και άσημους ψαράδες, τους ταπεινούς και απορριφθέντες από τον κόσμο. Και εκείνοι άφησαν τα πάντα και τον ακολούθησαν. Ο Κύριος μίλησε στις καρδιές τους και εκείνοι ήταν αποφασισμένοι να τα θυσιάσουν όλα για τον Χριστό. Έγινε το θέλημα Του. Έδειξαν εμπιστοσύνη σε Εκείνον και κήρυξαν αργότερα το Ευαγγέλιό Του σε όλον τον κόσμο. Εκείνο που στο τέλος νικά είναι ο Χριστός και η Εκκλησία Του. Όλα υποτάσσονται στο σχέδιο του Θεού, ανεξάρτητα από το ποια κοσμική δύναμη υποδουλώνει τους ανθρώπους. Εκείνο που παραμένει αιώνια είναι ο Λόγος του Θεού και το κήρυγμα των Αγίων Αποστόλων, γιατί ο λόγος της Εκκλησίας είναι Θεού σοφία και δύναμη. Ας ανοίξουμε και εμείς τις καρδιές μας για να εισέλθει το φως του Χριστού, το οποίο φωτίζει και αγιάζει κάθε άνθρωπο που έρχεται στον κόσμο και ας αφήσουμε καθετί που μας επισκιάζει και να ακολουθήσουμε τον Χριστό», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Εφημέριος και ιερατικώς Προϊστάμενος του Ι. Μ. Ναού πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Ταρλαντέζος και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ εκκλησιάστηκαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί, μεταξύ των οποίων η Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων