22/08/2021 22/08/2021 Την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021, Θ΄ Ματθαίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και στη συνεχεία ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας. Στο κήρυγμά του ο Σεβ. υπογράμμισε τα μηνύματα του ευαγγελικού αναγνώσματος από το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, τονίζοντας...
22 Αυγούστου, 2021 - 19:29
Τελευταία ενημέρωση: 22/08/2021 - 19:40

Μητροπολίτης Ιεραπύτνης: “Πάντοτε θα στέκει δίπλα μας ο Σωτήρας Χριστός”

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Ιεραπύτνης: “Πάντοτε θα στέκει δίπλα μας ο Σωτήρας Χριστός”

Την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021, Θ΄ Ματθαίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και στη συνεχεία ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. υπογράμμισε τα μηνύματα του ευαγγελικού αναγνώσματος από το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, τονίζοντας ότι πολλές φορές η ζωή μας μοιάζει με την τρικυμισμένη θάλασσα της Τιβεριάδας, και εμείς με τους μαθητές του Χριστού που κινδυνεύουμε να καταποντιστούμε από τις περιστάσεις, τις ανάγκες, τις θλίψεις, τις συμφορές της ζωής. Όμως, πάντοτε θα στέκει δίπλα μας ο Σωτήρας Χριστός για να μας προσκαλεί και να μας προκαλεί να περιπατήσουμε πάνω στα φουρτουνιασμένα κύματα της ζωής όπως τον Πέτρο. Και εμείς δεν πρέπει να φαινόμαστε ολιγόπιστοι σαν τον Πέτρο, ούτε να διστάζουμε να αφεθούμε στα ασφαλή χέρια του και να επιδεικνύουμε πίστη, εμπιστοσύνη και αφοσίωση στον Κύριο, ο οποίος δαμάζει τα άγρια κύματα, τους πειρασμούς και τα προβλήματά μας. Εκείνος είναι ο νικητής των πειρασμών, του κακού και της αμαρτίας. Εκείνος είναι ο Γαλήνιος Χριστός, που γαληνεύει και ηρεμεί τις ψυχές όλων μας. Αρκεί εμείς να του εμπιστευθούμε την ζωή μας χωρίς δισταγμό, χωρίς συμβιβασμούς και χωρίς τη λογική, που συνήθως προτάσσουμε πάντων.

 

 

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος, εκτός από τον ιερατικώς Προϊστάμενο του ναού Αιδεσιμολ. πρωτ. Αθανάσιο Ταρλαντέζο, και οι Ουκρανικής καταγωγής Πανοσιολ. Αρχιμ. Αλέξιος Milyutin και Αρχιμ. Μιχαήλ Evelso, Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου και Μαθητές του 3ου Θερινού Σχολείου Εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας του B.I.C. Κρήτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, τους οποίους ο Σεβ. προσφώνησε και καλωσόρισε κατάλληλα στην Ιεράπετρα, σημειώνοντας ότι είναι αγαθή συγκυρία η σημερινή Θεία Λειτουργία με δύο Πατέρες από την Κανονική Αυτοκέφαλη Ουκρανική Εκκλησία υπό τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιο, την οποία αυτές τις ημέρες επισκέπτεται επίσημα η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης μας κ.κ. Βαρθολομαίος, μετά την παραχώρηση του Αυτοκεφάλου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων