12/03/2023 12/03/2023 Σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε στον Ιερό Eνοριακό Ναό Παναγίας Ελεούσας Ιεράπετρας η Ακολουθία της Β΄ Στάσης των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου, κατά την οποία χοροστάτησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος. Στο σύντομο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στο ιερό πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και στην...
12 Μαρτίου, 2023 - 9:17
Τελευταία ενημέρωση: 12/03/2023 - 9:28

Μητροπολίτης Ιεραπύτνης: Προσευχή στην Παναγία για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Ιεραπύτνης: Προσευχή στην Παναγία για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη

Σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε στον Ιερό Eνοριακό Ναό Παναγίας Ελεούσας Ιεράπετρας η Ακολουθία της Β΄ Στάσης των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου, κατά την οποία χοροστάτησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος.

Στο σύντομο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στο ιερό πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και στην ιστορία του Ακαθίστου Ύμνου, σημειώνοντας ότι ψάλλεται τμηματικά τις τέσσερις πρώτες εβδομάδες των Νηστειών και ολόκληρος την Ε΄ Εβδομάδα, αποτελώντας τα προεόρτια και τα μεθέορτα της μεγάλης εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και μία «όαση» μέσα στην έρημο της Μεγ. Τεσσαρακοστής.

Όπως τόνισε η είναι η «Πλατυτέρα των ουρανών», που εικονίζεται στην κόγχη του Ιερού Βήματος, και έχει τις αγκάλες της ανοιχτές για κάθε ταλαιπωρημένο χριστιανό, γι’ αυτό σε ένα από τα συνολικά 144 «χαίρε» του Ακαθίστου Ύμνου της απευθύνουμε τον χαιρετισμό «Χαίρε σκέπη του κόσμου, πλατυτέρα νεφέλης».

Επίσης ο Σεβασμιώτατος παρότρυνε όλοι να παρακαλέσουμε την Παναγία μας να μεσιτεύσει προς τον Υιό της και Θεό μας να αναπαύσει τις ψυχές των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη και να παρηγορήσει με την εξ ύψους παρηγοριά τους γονείς τους.

Τέλος, ευχήθηκε η Υπεραγία Θεοτόκος να σκεπάζει και να περιφρουρεί όλους από κάθε ανάγκη, κακό, θλίψη και πειρασμό, και να χαρίζει δύναμη, απαντοχή και ελπίδα, καθώς και καλό υπόλοιπο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής με τις πρεσβείες της Παναγίας της Ελεούσας, τη θαυματουργή εικόνα της οποίας έφεραν από τη γη της Μικρασίας ως μοναδικό θησαυρό τους οι Έλληνες πρόσφυγες το 1922 και έμεινε ως μόνιμη ευλογία στην Ιεράπετρα.

Στην Ακολουθία της Β΄ Στάσεως των Χαιρετισμών έλαβαν μέρος ο ιερατικώς προϊστάμενος της Ενορίας Αιδεσιμ. Πρωτ. Σάββας Λιναρδάκης, ο Συνταξ. Εφημέριος Αιδεσιμ. Σκευοφύλακας π. Μιχαήλ Ξυδιανός και ο Ιερολ. Διάκονος π. Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ παρέστησαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων