28/01/2019 28/01/2019 Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου πόλεως Σητείας, όπου στο τέλος τέλεσε τα μνημόσυνα των μακαριστών Εμμανουήλ Λιανουδάκη (τεσσαρακονθήμερο) και Μάρκου Καλύβα (εννεαήμερο). Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος....
28 Ιανουαρίου, 2019 - 14:10

“Να χρησιμοποιούμε τα υλικά αγαθά με Πατερικό μέτρο”

Διαδώστε:
“Να χρησιμοποιούμε τα υλικά αγαθά με Πατερικό μέτρο”

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου πόλεως Σητείας, όπου στο τέλος τέλεσε τα μνημόσυνα των μακαριστών Εμμανουήλ Λιανουδάκη (τεσσαρακονθήμερο) και Μάρκου Καλύβα (εννεαήμερο).

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος. κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στη συνάντηση του Ζακχαίου με τον Κύριό μας Ιησού Χριστό, σημειώνοντας ότι αποτελεί ένα παράδειγμα έμπρακτης μετάνοιας και απόφασης αλλαγής του τρόπου ζωής. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε όλοι, να μιμηθούμε τον Ζακχαίο και να προσπαθήσομε να χρησιμοποιούμε τα υλικά αγαθά με το πατερικό μέτρο, χωρίς υπερβολές, και να αποφασίσομε να αποβάλομε καθετί (χρήμα, ύλη, δόξα, εξουσία) που μας κρατά δεμένους και παγιδευμένους στη γη, να αποκτήσουμε πραγματική μετάνοια και να συναντηθούμε και εμείς στη ζωή μας με τον Χριστό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων