23/04/2020 23/04/2020 Εορτάσθηκε την Πέμπτη της Διακαινησίμου Εβδομάδος, 23 Απριλίου 2020, η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στον φερώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου, πολιούχου και προστάτου της πόλεως Ιεράπετρας. Το απόγευμα της Τετάρτης της Διακαινησίμου 22/4 τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος.   ...
23 Απριλίου, 2020 - 17:00
Τελευταία ενημέρωση: 23/04/2020 - 16:32

Ο Άγιος Γεώργιος πρόσφερε το νεανικό του αίμα για την αγάπη του Χριστού

Διαδώστε:
Ο Άγιος Γεώργιος πρόσφερε το νεανικό του αίμα για την αγάπη του Χριστού

Εορτάσθηκε την Πέμπτη της Διακαινησίμου Εβδομάδος, 23 Απριλίου 2020, η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στον φερώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου, πολιούχου και προστάτου της πόλεως Ιεράπετρας.

Το απόγευμα της Τετάρτης της Διακαινησίμου 22/4 τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος.

 

Ανήμερα της εορτής, τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, ο οποίος στη συνέχεια τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, περιστοιχούμενος από τον Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως και τους Εφημερίους του πανηγυρίζοντος ναού, και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.

 

 

Στη συγκινητική ομιλία του ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε τον άρρηκτο σύνδεσμο μεταξύ της πόλεως της Ιεράπετρας, της «Νύμφης του Λιβυκού», με τον πολιούχο και προστάτη της Μεγαλομάρτυρα και Θαυματουργό Άγιο Γεώργιο, τη μνήμη του οποίου η αγία μας Εκκλησία εορτάζει πάντα μέσα στην πασχάλια περίοδο. Επίσης αναφέρθηκε στην ιστορία του σημερινού ναού και στις εργασίες αποκαταστάσεώς του πριν από μία εικοσαετία, επισημαίνοντας ότι ανηγέρθη το 1856 με τα καλύτερα μέσα και υλικά της εποχής αποτελώντας έναν μεγαλοπρεπή ναό στη θέση όπου υπήρχε το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, που ευλαβούνταν και απέδιδαν τον αρμόζοντα σεβασμό τόσο οι Χριστιανοί όσο και οι Μουσουλμάνοι της πόλεως.

Αναφερόμενος στα μαρτύρια που υπέστη ο άγιος, σημείωσε ότι πρόσφερε το νεανικό του αίμα για την αγάπη του Χριστού και δεν είναι τυχαίο ότι αναρίθμητες εκκλησίες έχουν ανοικοδομηθεί στο όνομά του και σχεδόν κάθε πόλη και χωριό έχει και ναό του Αγ. Γεωργίου, πολλοί και πολλές φέρουν στο όνομά του και είναι ο αγαπημένος άγιος των πιστών, που προστατεύει και ευεργετεί φτωχούς, χήρες, ορφανά και κατατρεγμένους.

 

 

 

 

 

Όπως ακόμα τόνισε ο Σεβ. κ. Κύριλλος, φέτος η πανηγυρική θεία Λειτουργία, είχε την ιδιατερότητα ότι τελέσθηκε με κλειστές τις θύρες, χωρίς την παρουσία πιστών και χωρίς να ακολουθήσει η καθιερωμένη λιτάνευση της θαυματουργής Εικόνος και των ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως Ιεράπετρας. Ο Σεβ. κ. Κύριλλος παρότρυνε ετούτες τις μέρες που η παγκόσμια κοινότητα δοκιμάζεται σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο να στραφούμε με περισσότερη θέρμη προς τον Αναστάντα Κύριό μας και τους αγίους της Εκκλησίας μας, που είναι και δικοί μας φίλοι και συνοδοιπόροι, για να μας ενισχύσουν με τη χάρη και την προστασία τους. Τέλος ευχήθηκε εγκάρδια ο ισχυρός προστάτης και πολιούχος της πόλεως της Ιεράπετρας να πρεσβεύει στον Αναστάντα Κύριο για την υγεία όλων των κατοίκων της πόλεως αλλά και των μακράν αυτης Ιεραπετριτών, για την καταπαύση του φονικού κορωνοϊού και την γρήγορη επαναφορά της ζωής όλων μας στους κανονικούς ρυθμούς.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων