16/03/2023 16/03/2023 Επίσκεψη στον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο πραγματοποίησε την Τρίτη 14 Μαρτίου 2023 ο Γενικός Διευθυντής της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΛΑΣΙΘΙΟΥ (Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ) στην έδρα της Μητροπόλεως στην Ιεράπετρα, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της διαβούλευσης με τοπικούς φορείς του Νομού Λασιθίου για τον καταρτισμό του επόμενου προγράμματος Leader 2023-2027. Ο Μητροπολίτης κ. Κύριλλος...
16 Μαρτίου, 2023 - 9:55

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αναπτυξιακή Λασιθίου» στον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης Κύριλλο

Διαδώστε:
Ο Γενικός Διευθυντής της «Αναπτυξιακή Λασιθίου» στον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης Κύριλλο

Επίσκεψη στον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο πραγματοποίησε την Τρίτη 14 Μαρτίου 2023 ο Γενικός Διευθυντής της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΛΑΣΙΘΙΟΥ (Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ) στην έδρα της Μητροπόλεως στην Ιεράπετρα, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της διαβούλευσης με τοπικούς φορείς του Νομού Λασιθίου για τον καταρτισμό του επόμενου προγράμματος Leader 2023-2027.

Ο Μητροπολίτης κ. Κύριλλος υποδέχθηκε και καλοσώρισε εγκάρδια τον κ. Αντωνακάκη και το στέλεχος της Εταιρείας κ. Ελίνα Μικρουλέα στον Τομέα των έργων και προγραμμάτων και εξέφρασε τη χαρά του για άλλη μία φορά που η Ιερά Μητρόπολη κατά το παρελθόν είχε υλοποίησει μία δράση σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Λασιθίου και αφορούσε στη σήμανση θρησκευτικών μνημείων σε τοπικές κοινότητες της Ιεράπετρας.

Παρών κατά τη συνάντηση ήταν και ο Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Μονής Τοπλού.

Ο κ. Αντωνακάκης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλο για την υποδοχή και στη συνέχεια παρουσίασε συνοπτικά τις δράσεις του τοπικού προγράμματος Leader 2023-2027. Η συζήτηση διεξήχθη σε άριστο κλίμα και εξετάσθηκαν οι δυνατότητες εντάξεως προτάσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας και των Ιερών Μονών της στο εν λόγω πρόγραμμα. Βασικοί σκοποί του Leader είναι η ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας, η εκπαίδευση του τοπικού πληθυσμού, η ενδυνάμωση του κοινωνικού ιστού, η βελτίωση της ποιότητας ζωής του τοπικού πληθυσμού, η διατήρηση και βελτίωση των πολιτιστικών στοιχείων, η προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος και η δικτώση και συνεργασία.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον κ. Αντωνακάκη τον διαβεβαίωσε ότι η Ιερά Μητρόπολη είναι έτοιμη να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις τόσο στην Ιεράπετρα όσο και στη Σητεία και ευχήθηκε σύντομα να ολοκληρωθεί η διαβούλευση και να καταρτισθεί το τελικό τοπικό πρόγραμμα Leader, το οποίο υλοποιούμενο θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του τόπου μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων