09/05/2023 09/05/2023 Με την παρουσία πολλών ευσεβών χριστιανών τελέστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 8 Μαΐου 2023 ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου στον ομώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό της Ενορίας Παχειάς Άμμου Ιεράπετρας, που βρίσκεται εντός του οικισμού και πλησίον της εθνικής οδού Αγίου Νικολάου-Σητείας. Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά...
09 Μαΐου, 2023 - 10:57
Τελευταία ενημέρωση: 09/05/2023 - 10:52

Ο Ιεραπύτνης Κύριλλος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου Παχειάς Άμμου

Διαδώστε:
Ο Ιεραπύτνης Κύριλλος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου Παχειάς Άμμου

Με την παρουσία πολλών ευσεβών χριστιανών τελέστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 8 Μαΐου 2023 ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου στον ομώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό της Ενορίας Παχειάς Άμμου Ιεράπετρας, που βρίσκεται εντός του οικισμού και πλησίον της εθνικής οδού Αγίου Νικολάου-Σητείας.

Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Εσπερινού, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στη ζωή και στη μεταστροφή του γιγαντόσωμου και με αγριεμένη μορφή Ρέπροβου σε Χριστοφόρου, μόλις γνώριζε και πίστεψε στον Χριστό, καθώς και στη γενναία ομολογία του και τα μαρτύρια του επί εποχής του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Δεκίου. Όπως σημείωσε, ο άγιος Χριστοφόρος είχε αγαθή προαίρεση, καθαρή καρδιά και θυσιαστική αγάπη για τους συνανθρώπους του, τους οποίους μετέφερε στους ώμους του για να διέλθουν μια επικίνδυνη δίοδο ποταμού, και μάλιστα αξιώθηκε να μεταφέρει και τον Ίδιο τον Χριστό ως μικρό παιδί, αλλά και να μαρτυρήσει για αυτόν.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι και εμείς, όταν εφαρμόζουμε στη ζωή μας έμπρακτα τον λόγο του Θεού και γινόμαστε Χριστοφόροι, και ευχήθηκε ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Χριστοφόρος, ο προστάτης των οδηγών και των τροχοφόρων, να σκεπάζει και να προστατεύει όλους και ιδιαίτερα τους διερχόμενους οδηγούς για να πηγαίνουν ασφαλείς στον προορισμό τους και να πρεσβεύει στον Φιλάνθρωπο Κύριο, ώστε να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα στον τόπο μας.

Στην ακολουθία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Πανοσιολ. Ηγούμενος της Ι. Μονής Φανερωμένης και Εφημέριος της Ενορίας Παχείας Άμμου Αρχιμ. Παΐσιος Δερμιτζάκης, ο Εφημέριος Μεσελέρων Οικονόμος π. Γεώργιος Μανθαιάκης, ο οσιολ. ιερομόναχος π. Τίτος Ματαλλιωτάκης, ο Πρεσβύτερος Γεώργιος Λογκάκης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς. Εκκλησιάστηκαν αρκετοί ευσεβείς χριστιανοί, ανάμεσά τους ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παχείας Άμμου κ. Γεώργιος Ραπάνης, οι εκπρόσωποι του Πολιτιστικού, Οικολογικού και Λαογραφικού Συλλόγου και του Συλλόγου Γυναικών Παχείας Άμμου «Νηρηίδες», που μετά την ακολουθία πρόσφεραν κεράσματα σε όλο το εκκλησίασμα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Παχείας Άμμου κ. Μιχάλης Ματζαράκης κ.α.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων