08/08/2019 08/08/2019 Το απόγευμα της Τετάρτης 7 Αυγούστου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας, κ. Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο της Ενορίας του Ι. Καθεδρικού Ναού Αγίας Φωτεινής Πανοσιολ. Αρχιμ. Πορφύριο Αγγελάκη, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού και του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος στην Υπεραγία Θεοτόκο και ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους στην Ενοριακή πάλαι ποτέ διαλάμψασα...
08 Αυγούστου, 2019 - 20:53
Τελευταία ενημέρωση: 08/08/2019 - 20:50

Ο Μικρός Παρακλητικός στην Παναγία την Παπλινού Ιεράπετρας

Διαδώστε:
Ο Μικρός Παρακλητικός στην Παναγία την Παπλινού Ιεράπετρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 7 Αυγούστου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας, κ. Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο της Ενορίας του Ι. Καθεδρικού Ναού Αγίας Φωτεινής Πανοσιολ. Αρχιμ. Πορφύριο Αγγελάκη, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού και του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος στην Υπεραγία Θεοτόκο και ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους στην Ενοριακή πάλαι ποτέ διαλάμψασα Ιερά Μονή Παναγίας Παπλινού της Ενορίας Βαϊνιάς Ιεράπετρας.

Πριν την Απόλυση ο Σεβ. κ. Κύριλλος, απευθυνόμενος στους προσκυνητές της Μονής, αναφέρθηκε στις αρετές της Παναγίας μας και στον ρόλο της στη σωτηρία του ανθρώπινου γένους, ενώ σημείωσε ότι ο χώρος είναι ιερός αφού είναι ποτισμένος με τους ασκητικούς ιδρώτες και το αίμα των Μοναζουσών που έσφαξαν οι βάρβαροι Τούρκοι κατά τα δίσεκτα χρόνια της σκλαβιάς, αλλά εξακολουθεί να αποτελεί τόπο τιμής και ιερό σεμνείο της Θεομήτορος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων