14/08/2022 14/08/2022 Στην ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού του Σαββάτου και των Προεορτίων της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας χοροστάτησε χθες ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος.  Πριν την Απόλυση ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους στον αύλειο χώρο του Καθολικού και μίλησε στους πολυπληθείς προσκυνητές για την μεγάλη εορτή της...
14 Αυγούστου, 2022 - 11:20
Τελευταία ενημέρωση: 14/08/2022 - 11:26

Aντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης στον Υπουργό Ναυτιλίας

Διαδώστε:
Aντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης στον Υπουργό Ναυτιλίας

Στην ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού του Σαββάτου και των Προεορτίων της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας χοροστάτησε χθες ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος. 

Πριν την Απόλυση ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους στον αύλειο χώρο του Καθολικού και μίλησε στους πολυπληθείς προσκυνητές για την μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Παναγίας, για το ιερό της πρόσωπο αλλά και για την ιερή σχέση που έχουν οι Λασιθιώτες με την Παναγία την Φανερωμένη. Η μεγάλη Μάνα όλων μας, η Κυρία η Φανερωμένη, ανέφερε ο μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος, στέκεται στον ιερό βράχο της ακοίμητος φρουρός και συμπαραστάτης όλων μας καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, ιδιαιτέρως όμως αυτές τις άγιες μέρες του Δεκαπενταυγούστου, του Πάσχα του καλοκαιριού, όπως το ονομάζει ο Θεοτοκόφιλος λαός μας. Εκείνη είναι ο αποδέκτης των αιτημάτων μας, ο φίλος μας, η παρηγοριά και η απαντοχή μας. Είναι η ακαταίσχυντη ελπίδα όλων μας, γιατί παρόλο που μετέστη στους ουρανούς, εντούτοις δεν εγκατέλειψε τη γη. Είναι δίπλα σε κάθε πόνο, σε κάθε δυσκολία, σε κάθε περίσταση και πρόβλημά μας. Είναι ο συγκυρηναίος μας για να σηκώσουμε αγόγγυστα τον σταυρό μας.

Τέλος, καλωσόρισε με εγκάρδιους λόγους τον εντιμότατο συντοπίτη Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, στον οποίο επέδωσε ένα αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας της Φανερωμένης και του ευχήθηκε η Παναγία να τον στηρίζει και να τον ενδυναμώνει στο σπουδαίο έργο που επιτελεί στο νευραλγικό Υπουργείο που υπηρετεί για το καλό της Πατρίδας μας. Επίσης, τον ευχαρίστησε για την ουσιαστική συμβολή του στις αρξάμενες μετά την πανήγυρη του Δεκαπενταυγούστου αναστηλωτικές εργασίες του κτηριακού συγκροτήματος της Μονής.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Ι. Μονής Τοπλού Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Ηγούμενος της Μονής Φανερωμένης Πανοσιολ. Αρχιμ. Παΐσιος Δερμιτζάκης, ο Αδελφός αυτής οσιολ. ιερομόναχος Τίτος Ματαλλιωτάκης και ο Ιερολ. Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ εκκλησιάστηκαν πολλοί ευσεβείς προσκυνητές, ανάμεσά τους ο εντιμότατος Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης με τη συνοδεία του, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννης Ανδρουλάκης και ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γεώργιος Ζερβάκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων