04/01/2024 04/01/2024 Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος επισκέφτηκε χθες την παλαίφατη και ιστορική Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Κυρίας Ακρωτηριανής και Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Τοπλού Σητείας, για να ευλογήσει την Βασιλόπιτα και να ανταλλάξει εόρτιες ευχές με την ευκαιρία της ενάρξεως του νέου έτους. Ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος αφού ευλόγησε και διένειμε την Βασιλόπιτα στην μικρή...
04 Ιανουαρίου, 2024 - 21:48
Τελευταία ενημέρωση: 04/01/2024 - 21:35

Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης ευλόγησε και έκοψε την Βασιλόπιτα της Ιεράς Μονής Τοπλού Σητείας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης ευλόγησε και έκοψε την Βασιλόπιτα της Ιεράς Μονής Τοπλού Σητείας

Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος επισκέφτηκε χθες την παλαίφατη και ιστορική Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Κυρίας Ακρωτηριανής και Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Τοπλού Σητείας, για να ευλογήσει την Βασιλόπιτα και να ανταλλάξει εόρτιες ευχές με την ευκαιρία της ενάρξεως του νέου έτους.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος αφού ευλόγησε και διένειμε την Βασιλόπιτα στην μικρή Τράπεζα, ευχήθηκε στον Ηγούμενο, στους Πατέρες της Μονής καθώς και στους εργαζομένους στη Μονή το νέο έτος να είναι ευλογημένο από τον Δωρεοδότη Κύριο, μεστό επουρανίων δωρεών, με κατ᾽ άμφω υγεία και δύναμη, ειρήνη και πνευματική καρποφορία, με τις ακοίμητες πρεσβείες της Παναγίας της Ακρωτηριανής και του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, Εφόρων της Μονής.

Στην τελετή παρέστησαν ο Πανοσιολ. Καθηγούμενος Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Προηγούμενος Πανοσιώτατος Αρχιμ. Φιλόθεος Σπανουδάκης, οι Αδελφοί και Μέλη του Ηγουμενοσυμβουλίου της Μονής Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμ. Φιλόθεος Δοργιάκης και Αρχιμ. Πορφύριος Αγγελάκης, ο Αιδ/τος Πρωτ. Μιχαήλ Γαλανάκης, Εφημέριος της Ενορίας Ρούσσας Εκκλησίας, και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

Ακολούθησε εόρτιο δείπνο στη μικρή Τράπεζα της ιστορικής Ιεράς Μονής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων