23/01/2024 24/01/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ανταποκρινόμενος σε ευγενική πρόσκληση της Προέδρου και των Μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Μικρασιατών Ιεράπετρας ευλόγησε την Βασιλόπιτα του ιστορικού Συλλόγου για το νέο έτος 2024, Το απόγευμα της Κυριακής 21 Ιανουαρίου 2024 σε αίθουσα εκδηλώσεων κεντρικού ξενοδοχείου της πόλης. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος συνεχάρη την...
23 Ιανουαρίου, 2024 - 20:37
Τελευταία ενημέρωση: 24/01/2024 - 0:23

Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης ευλόγησε τη Bασιλόπιτα του Συλλόγου Μικρασιατών Ιεράπετρας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης ευλόγησε τη Bασιλόπιτα του Συλλόγου Μικρασιατών Ιεράπετρας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ανταποκρινόμενος σε ευγενική πρόσκληση της Προέδρου και των Μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Μικρασιατών Ιεράπετρας ευλόγησε την Βασιλόπιτα του ιστορικού Συλλόγου για το νέο έτος 2024, Το απόγευμα της Κυριακής 21 Ιανουαρίου 2024 σε αίθουσα εκδηλώσεων κεντρικού ξενοδοχείου της πόλης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος συνεχάρη την Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ευτυχία Μαρινάκη για την επανεκλογή της, και ευχήθηκε στα Μέλη του Δ.Σ. και σε όλους όσοι είχαν κατακλύσει την αίθουσα, ευλογημένο από τον «αιώνων ποιητή» Κύριο Ιησού Χριστό το ήδη αρξάμενο έτος 2024, ειρηνικό και σωτήριο, με την πρεσβειία της Παναγίας της Ελεούσας της Ρεϊσδεριανής, που φυλάσσεται στην πόλη μας ως πολύτιμο κειμήλιο και θησαυρός. Επίσης, ευχήθηκε να συμβάλλομε όλοι μας, ώστε να διατηρηθεί άσβεστη η μνήμη των προγόνων μας και των αλησμόνητων πατρίδων στις καρδιές μας και εξήρε τη συμβολή του ενεργού Συλλόγου στη διατήρηση της Μικρασιατικής παράδοσης και κουλτούρας στη σύγχρονη κοινωνία.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν, επίσης, με θερμούς λόγοςυ ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης, η Βουλευτής Λασιθίου κ. Αικατερίνα Σπυριδάκη και ο εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Δημήτριος Μιχελάρος.

Ακολούθως η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ευτυχία Μαρινάκη ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώυτατο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο, τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλη και τη Βουλευτή Λασιθίου κ. Αικατερίνα Σπυριδάκη, τους παριστάμενους Αντιδημάρχους και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και όλα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας, και ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία, ειρήνη και αγάπη.

Στην τελετή έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Σκαρβέλης, οι Εφημέριοι των Ενοριών του Ιερού Μητροπολιτικού ναού Αγίου Γεωργίου πρωτ. Αθανάσιος Ταρλαντέζος, Παναγίας Ελεούσας πρωτ. Σάββας Λιναρδάκης και Οικονόμος Κωνσταντίνος Λιοντάκης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ τους ύμνους απέδωσε ο πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού ναού Αγίου Γεωργίου, Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως και Χοράρχης της Χορωδίας του Συλλόγου Μικρασιατών κ. Ιωάννης Αρώνης, η οποία έψαλλε υπό τη διεύθυνσή του και τα μικρασιατικά κάλαντα της πρωτοχρονιάς.

Παρέστησαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γέωργιος Κουγιουμουτζάκης, Ανδρέας Σκουλούδης, Γεώργιος Χατζάκης, Γεώργιος Γιακουμάκης, Εμμανουήλ Τζώρτζης, Νεκτάριος Παπαδάκης και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Μιχαήλ Μπαχλιτζανάκης, τα νέα Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Μικρασιατών Ιεράπετρας, και πολλά Μέλη και φίλοι του Συλλόγου με τις οικογένειές τους.

Ακολούθησε πλούσιο κέρασμα.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων