13/01/2024 16/01/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Kύριλλος ευλόγησε τη Βασιλόπιτα στη Προκεχωρημένη Ναυτική Βάση Κυριαμαδίου, στο Κάβο Σίδερο, αργά το μεσημέρι της Παρασκευής 12 Ιανουαρίου 2024 με την παρουσία του Διοικητού του Ναυστάθμου Κρήτης Αρχιπλοιάρχου κ. Νεκτάριου Λυμπεράκη, του Διοικητού της Βάσης κ. Ιωάννη Δρακάκη, των αξιωματικών, υπαξιωματικών, των ναυτών και των εργαζομένων της...
13 Ιανουαρίου, 2024 - 15:23
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2024 - 22:10

Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης ευλόγησε τη Βασιλόπιτα στη Προκεχωρημένη Ναυτική Βάση Κυριαμαδίου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης ευλόγησε τη Βασιλόπιτα στη Προκεχωρημένη Ναυτική Βάση Κυριαμαδίου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Kύριλλος ευλόγησε τη Βασιλόπιτα στη Προκεχωρημένη Ναυτική Βάση Κυριαμαδίου, στο Κάβο Σίδερο, αργά το μεσημέρι της Παρασκευής 12 Ιανουαρίου 2024 με την παρουσία του Διοικητού του Ναυστάθμου Κρήτης Αρχιπλοιάρχου κ. Νεκτάριου Λυμπεράκη, του Διοικητού της Βάσης κ. Ιωάννη Δρακάκη, των αξιωματικών, υπαξιωματικών, των ναυτών και των εργαζομένων της μονάδος.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ολόψυχα στον Διοικητή του Ναυστάθμου Κρήτης, στον Διοικητή της μονάδος και σε όλα τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού η νέα χρονιά να είναι ευλογημένη από τον Κύριο, με ειρήνη, υγεία και δύναμη, για να επιτελούν το δύσκολο άλλα πολυσήμαντο και καθοριστικό έργο τους για την υπεράσπιση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας στη θάλασσα.

Ο Διοικητής του Ναυστάθμου Κρήτης κ. Λυμπεράκης, ο οποίος έκοψε τη Βασιλόπιτα, ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Kύριλλο για την ευλογητική και ενισχυτική παρουσία του και του δώρισε ένα αναμνηστικό έμβλημα του Ναυστάθμου. Επίσης, το ίδιο προσέφερε και στον Ηγούμενο της Μονής Τοπλού Αρχιμανδρίτη Αμβρόσιο Σκαρβέλη και τον ευχαρίστησε για τη συνεργασία αλλά και για τη διαχρονική βοήθεια και προσφορά της ιστορικής Μονής Τοπλού στην Π.Ν.Β. Κυριαμαδίου Σητείας, που υπάγεται στον Ναύσταθμο Κρήτης.

Επίσης, και ο Διοικητής της Βάσης κ. Ιωάννης Δρακάκης, που διένειμε τη Βασιλόπιτα, ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασσκ. Κύριλλο, που προσήλθε και ευλόγησε την Βασιλόπιτα και ευχήθηκε το νέο έτος να είναι ειρηνικό, καρποφόρο και υγιεινό. Προσέφερε δε αναμνηστικά δώρα τόσο στον Σεβασμιώτατο όσο και στον Ηγούμενο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος διένειμε σε όλους το νέο ημερολόγιο τσέπης της Μητροπόλεως.

Στην τελετή της κοπής της Βασιλόπιτας συμμετείχαν ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Σκαρβέλης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τοπλού, ο Προηγούμενος της Ιεράς Μονής Τοπλού Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Σπανουδάκης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων