24/10/2022 24/10/2022 Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος συνεχάρη τηλεφωνικά τον συντοπίτη του Χριστοφόρο Χαραλαμπάκη, Ομότιμο Καθηγητή Γλωσσολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, για την ύψιστη διάκριση να εκλεγεί Τακτικό Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, και μάλιστα να καταλάβει την θέση που κατέχει ο πατέρας της ελληνικής γλωσσολογίας Καθηγητής Γεώργιος Χατζηδάκης, η οποία παρέμενε κενή από τον...
24 Οκτωβρίου, 2022 - 10:07

Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης για την εκλογή του Χριστοφόρου Χαραλαμπάκη στην Ακαδημία Αθηνών

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης για την εκλογή του Χριστοφόρου Χαραλαμπάκη στην Ακαδημία Αθηνών

Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος συνεχάρη τηλεφωνικά τον συντοπίτη του Χριστοφόρο Χαραλαμπάκη, Ομότιμο Καθηγητή Γλωσσολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, για την ύψιστη διάκριση να εκλεγεί Τακτικό Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, και μάλιστα να καταλάβει την θέση που κατέχει ο πατέρας της ελληνικής γλωσσολογίας Καθηγητής Γεώργιος Χατζηδάκης, η οποία παρέμενε κενή από τον θάνατό του το 1941.

«Σήμερα επιβραβεύεται το απαράμιλλο ήθος σας, η βαθιά σας μόρφωση και καλλιέργεια, ο εσωτερικός σας πλούτος, η γλωσική σας παιδεία, αλλά και η ταπείνωση, η σεμνότητα και η καλοσύνη σας. Χαιρόμαστε διπλά γιατί είστε Λασιθιώτης, Γεραπετρίτης και δεν ξεχνάτε τον τόπο σας, το όμορφο χωριό σας την Ανατολή με την πλούσια παράδοση και τους σπουδαίους ανθρώπους. Τιμάτε επάξια τον τόπο μας, το Λασίθι και την Κρήτη, γιατί πρώτη φορά Λασιθιώτης καταλαμβάνει μια τόσο υψηλή θέση στο Ανώτατο Πνευματικό Ίδρυμα της Πατρίδας μας», είπε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος. 

Εμφανώς συγκινημένος ο κ. Χαραλαμπάκης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Κύριλλο, για την αγάπη και τις πατρικές ευχές του και τον διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίζει να μάχεται για την γλώσσα και τα γράμματα με τον ίδιο ζήλο και μεράκι και να μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις του στη νέα γενιά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων