22/01/2024 23/01/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Μακρύ Γιαλού Ιεράπετρας την Κυριακή ΙΒ´ Λουκά, 21 Ιανουαρίου 2024. Επίσης ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τα ιερά μνημόσυνα των μακαριστών Ελένης Παρακατσελάκη (τεσσαρακονθήμερο), Μάρθας-Ιωάννας Μυριάλη (εννεάμηνο) και Δέσποινας...
22 Ιανουαρίου, 2024 - 21:13
Τελευταία ενημέρωση: 23/01/2024 - 1:41

Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης για την Ευαγγελική περικοπή της θεραπείας των δέκα λεπρών

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης για την Ευαγγελική περικοπή της θεραπείας των δέκα λεπρών

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Μακρύ Γιαλού Ιεράπετρας την Κυριακή ΙΒ´ Λουκά, 21 Ιανουαρίου 2024.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τα ιερά μνημόσυνα των μακαριστών Ελένης Παρακατσελάκη (τεσσαρακονθήμερο), Μάρθας-Ιωάννας Μυριάλη (εννεάμηνο) και Δέσποινας Τσαμπανάκη (ετήσιο).

Στο κήρυγμά του μίλησε για την θεραπεία των δέκα λεπρών από τον μεγάλο Θεραπευτή των ψυχών και των σωμάτων μας Κύριο Ιησού Χριστό, αλλά και για την προθυμία του να θεραπεύσει τους αρρώστους αυτούς που έπασχαν από μία ιδιαίτερη και ανίατη ασθένεια.

 

Η λέπρα τους οδηγούσε σιγά σιγά στον θάνατο. Αυτό το γνωρίζουν καλά και επιθυμούν να συναντήσουν Κύριο. «Ιησού, επιστάτα, ελέησον ημάς», του λένε με δυνατή φωνή, που φανερώνει την αγωνία τους να θεραπευθούν. Ο Χριστός ανταποκρίνεται θετικά απέναντί τους. Τους λυπήθηκε και τους έστειλε στους Ιερείς να τους θεραπεύσουν και καθώς πήγαιναν έγιναν καλά. Όμως, μόνο ένας γύρισε και γονατιστός τον ευχαρίστησε και δόξασε τον Θεό και αυτός ήταν Σαμαρείτης. Και ο Χριστός τον συμβούλεψε να σηκωθεί και να πάει στην δουλειά του λέγοντάς του, ότι η «η πίστις σου σέσωκέ σε». Η αμαρτία για την ανθρώπινη ψυχή είναι ό,τι και η λέπρα για τους ανθρώπους εκείνης της εποχής. Όμως, ο άνθρωπος που αναγνωρίζει με ταπείνωση την αμαρτωλότητά του, επιθυμεί όπως οι λεπροί να συναντηθεί με τον ιατρό -Χριστό για να κερδίσει τη θεραπεία του. Και αυτό συμβαίνει όταν μισήσει την αμαρτία -λέπρα του και αγαπήσει τον Θεό, που είναι πρόθυμος να τον σπλαγχνισθεί και να τον θεραπεύσει. Όταν ειλικρινά και μέσα από την καρδιά του φωνάξει: «Ιησού επιστάτα, ελεήσον ημάς». Η μεγάλη δύναμη που διαθέτει είναι η πίστη. Δεν είναι ούτε η σωματική του δύναμη, ούτε η διάνοια, ούτε τα επιτεύγματά του. Ας παρακαλέσουμε τον Κύριο να μας θεραπεύσει από τις ψυχικές και σωματικές αρρώστιες μας, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

 

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Εφημέριος της Ενορίας Αιδεσιμολ. πρωτ. Γεώργιος Χατζάκης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

 

Εκκλησιάστηκαν πολλοί ενορίτες, μεταξύ των οποίων ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ιεράπετρας κ. Νεκτάριος Παπαδάκης και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου κ. Εμμανουήλ Τσαμπανάκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων