09/08/2022 09/08/2022 Στην πάλαι ποτέ διαλάμψασα Ιερά Μονή Παναγίας Γαλακτοκτισμένης στη Ρίζα της Ενορίας Σκορδύλλου Σητείας μετέβη το απόγευμα της Δευτέρας ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ο οποίος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Εσπερινού και του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Στο τέλος, μετά την ευλόγηση των προσφερόμενων άρτων, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον...
09 Αυγούστου, 2022 - 9:49
Τελευταία ενημέρωση: 09/08/2022 - 10:46

Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης για το πρόσωπo της Θεομήτορος

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης για το πρόσωπo της Θεομήτορος

Στην πάλαι ποτέ διαλάμψασα Ιερά Μονή Παναγίας Γαλακτοκτισμένης στη Ρίζα της Ενορίας Σκορδύλλου Σητείας μετέβη το απόγευμα της Δευτέρας ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ο οποίος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Εσπερινού και του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Στο τέλος, μετά την ευλόγηση των προσφερόμενων άρτων, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο και αναφέρθηκε εν συντομία στο ιερό πρόσωπο της Θεομήτορος και στη συμβολή της στο έργο της θείας οικονομίας για τη σωτηρία του ανθρώπου, καθώς και στην επικείμενη εορτή της Κοιμήσεως και της ενδόξου Μεταστάσεώς της. Όπως σημείωσε, «νενίκηνται της φύσεως οι όροι» στην Αειπάρθενο Μαρία, αφού αυτή συνέλαβε ασπόρως και εγέννησε αφθόρως αλλά και στο σώμα της ο θάνατος δεν προξένησε διαφθορά και διάλυσή του εις τα εξ ών συνετέθη, αλλά μετέστη προς της ζωή καθότι ανέστη από τον τάφο και ανελήφθη στους Ουρανούς.

Τέλος, παρότρυνε να παρακαλέσουμε την Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας και όλου του κόσμου να έχουμε την αμετάθετη μεσιτεία της και την ακαταίσχυντη προστασία της από κάθε βλάβη των ορατών και αοράτων εχθρών και να αποδιώχνει τις θλίψεις, τις δυσκολίες και τους ποικίλους πειρασμούς στην καθημερινή μας ζωή.

Στην ακολουθία έλαβαν μέρος ο Πανοσ. Προηγούμενος της Ι. Μονής Τοπλού Αρχιμ. Φιλόθεος Σπανουδάκης, o Αιδεσιμολ. Εφημέριος της Ενορίας Σκορδύλλου π. Εμμανουήλ Φραγκιαδάκης και ο Ιερολογιώτατος Διάκονος π. Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ εκκλησιάστηκαν αρκετοί πιστοί από την ευρύτερη περιοχή της Σητείας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων