30/07/2023 31/07/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε, κήρυξε τον θείο λόγο και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Νικολάου Παπαδοπούλη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παναγίας της Ελεούσας πόλεως Ιεράπετρας την Κυριακή Η΄ Ματθαίου, 30 Ιουλίου 2023. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος, κατά...
30 Ιουλίου, 2023 - 20:14
Τελευταία ενημέρωση: 31/07/2023 - 2:07

Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης για το θαύμα του πολλαπλασιασμού των άρτων και των ιχθύων

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης για το θαύμα του πολλαπλασιασμού των άρτων και των ιχθύων

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε, κήρυξε τον θείο λόγο και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Νικολάου Παπαδοπούλη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παναγίας της Ελεούσας πόλεως Ιεράπετρας την Κυριακή Η΄ Ματθαίου, 30 Ιουλίου 2023.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος, κατά το «Κοινωνικό», ερμήνευσε την ευαγγελική περικοπή του θαύματος του πολλαπλασιασμού των πέντε άρτων και των δύο ιχθύων.

Όπως τόνισε, το θαύμα της ευλογίας και του πολλαπλασιασμού των άρτων και του χορτασμού χιλιάδων ψυχών συνεχίζεται και σήμερα μέσα στην Εκκλησία, η οποία δεν είναι ένα κλειστό κλαμπ καθαρών και σεσωσμένων αλλά «σώμα Χριστού» κατά τον Απόστολο Παύλο, όπου με τα Μυστήρια της Εκκλησίας και κυρίως με το μυστήριο των μυστηρίων, τη Θεία Ευχαριστία, όλοι εμείς, τα Μέλη του Σώματος του Χριστού, γινόμαστε σύσσωμοι, σύναιμοι, σύμψυχοι, σύμπνοοι Αυτού, αλλά και «αλλήλων μέλη».

Ο Χριστός προσφέρει τον εαυτό του, ως τον άρτο της ζωής, και τρέφει πνευματικά και αγιάζει τους πιστούς. Αυτός ο ουράνιος Άρτος τρέφει το κάθε μέλος χωριστά αλλά και ολόκληρο το Σώμα της Εκκλησίας.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος, αφού σημείωσε ότι προηγείται η ψυχική και σωματική υγεία και οφείλουμε να ιεραρχούμε σωστά τα υλικά αγαθά στη ζωή μας, καθώς στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας ο Χριστός πρώτα δίδαξε και θεράπευσε τους ασθενείς και μετά φρόντισε για τη διατροφή του πλήθους, ευχήθηκε δε ο Κύριος και Σωτήρας μας Ιησούς Χριστός να μας τρέφει πνευματικά και να χορτάσει την πείνα την ψυχής μας.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, o Αιδεσιμ. Πρωτ. Σάββας Λιναρδάκης, ιερατικώς Προϊστάμενος της Ενορίας, ο Αιδεσ. Πρωτ. Μιχαήλ Ξυδιανός, Συνταξιούχος Εφημέριος, οι Αιδεσ/τοι Πρωτ. Iωάννης Δροσόπουλος και Οικον. Γεώργιος Τζεφριός, Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ παρέστησαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων