26/07/2022 26/07/2022 Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέσθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 25 Ιουλίου 2022 ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Αγίας ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό της Ενορίας Αγίου Γεωργίου (Τουρτούλων) Σητείας, επί της επαρχιακής οδού Ιεράπετρας-Σητείας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, ο οποίος κατά την τάξη ευλόγησε τους...
26 Ιουλίου, 2022 - 16:31
Τελευταία ενημέρωση: 26/07/2022 - 16:35

Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης για το βίο και τα χαρίσματα της Αγίας Παρασκευής

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης για το βίο και τα χαρίσματα της Αγίας Παρασκευής

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέσθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 25 Ιουλίου 2022 ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Αγίας ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό της Ενορίας Αγίου Γεωργίου (Τουρτούλων) Σητείας, επί της επαρχιακής οδού Ιεράπετρας-Σητείας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, ο οποίος κατά την τάξη ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο.

Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον θαυμαστό βίο της εορταζομένης Οσιομάρτυρος Αγίας και εξήρε τα πλούσια ψυχικά της χαρίσματα. Ο ιεραποστολικός της ζήλος, η βαθειά και ακράδαντη πίστη της, η αγάπη της στον Νυμφίο Χριστό και η σταθερή της προσήλωση στις αιώνιες και αληθινές αξίες του αγωνοθέτη Κυρίου, την οδήγησαν στο μαρτύριο με γενναιότητα και αποφασιστικότητα. Ιδιαιτέρως στις μέρες μας, όλοι μας έχουμε ανάγκη από καθαρά πρότυπα ζωής, από αγιασμένες ψυχές που έγιναν δοχεία της θείας χάριτος και θα μας οδηγήσουν χωρίς δυσκολίες και εμπόδια στον δρόμο της Βασιλείας των ουρανών. Ας παρακαλέσουμε την Αγία Παρασκευή να μας χαρίζει την υγεία των σωματικών αλλά κυρίως των πνευματικών μας οφθαλμών, για να βλέπουμε τα γεγονότα και τις καταστάσεις με καθαρότητα και πνευματική υγεία, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό του πανηγυρίζοντος ναού έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος Πανοσιολ. Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ποφύριος Αγγελάκης, προϊστάμενος του Ι. Καθεδρικού Ναού Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας, ο Αιδεσιμ. Πρωτ. Αντώνιος Τσαγκαράκης, Εφημέριος της Ενορίας Λιθινών και Αρχιερατικός Επίτροπος Ε΄ Αρχιερ. Περιφ., οι συνταξ. Εφημέριοι πρωτ. Κωνσταντίνος Ταβλαδάκης και Οικονόμος Μιχαήλ Συντυχάκης, ο Εφημέριος της Ενορίας Πισκοκεφάλου Οικονόμος π. Αντώνιος Μεταξάκης και ο Ιερολ. Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ παρέστησαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί από την ευρύτερη περιοχή, ανάμεσά τους ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γεώργιος Ζερβάκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων