01/10/2023 01/10/2023 Το βράδυ του Σαββάτου 30 Σεπτεμβρίου προς Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023, εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου της Γοργοϋπηκόου, από ώρα 7:30 μ.μ. έως ώρα 2:00 π.μ. τελέσθηκε με κατάνυξη και τη συμμετοχή πολλών ευσεβών χριστιανών από όλη την πόλη της Ιεράπετρας Ιερά Αγρυπνία (Μικρό Απόδειπνο, Εσπερινός, Όρθρος και Θεία Λειτουργία) στον Ιερό Ναό του...
01 Οκτωβρίου, 2023 - 14:02
Τελευταία ενημέρωση: 01/10/2023 - 14:32

Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης προεξήρχε της καθιερωμένης Αγρυπνίας για την Παναγία Γοργοϋπήκοο

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης προεξήρχε της καθιερωμένης Αγρυπνίας για την Παναγία Γοργοϋπήκοο

Το βράδυ του Σαββάτου 30 Σεπτεμβρίου προς Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023, εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου της Γοργοϋπηκόου, από ώρα 7:30 μ.μ. έως ώρα 2:00 π.μ. τελέσθηκε με κατάνυξη και τη συμμετοχή πολλών ευσεβών χριστιανών από όλη την πόλη της Ιεράπετρας Ιερά Αγρυπνία (Μικρό Απόδειπνο, Εσπερινός, Όρθρος και Θεία Λειτουργία) στον Ιερό Ναό του Οσίου Νίκωνος Ιεράπετρας, όπου φυλάσσεται η θαυματουργός Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου.

Της καθιερωμένης εδώ και δεκαετίες Ιεράς Αγρυπνίας προς τιμήν της θαυματουργού ιεράς εικόνος της Γοργοϋπηκόου, ενώπιον της οποίας κάθε Δευτέρα ψάλλεται Ιερά Παράκληση, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος χοροστάτησε στις Ακολουθίες του Μεγάλου Εσπερινού, της Λιτής, της ευλογήσεως των άρτων και του Όρθρου, και στη συνέχεια τέλεσε την Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Αμβρόσιο Σκαρβέλη, τους Εφημέριους του Ναού Αρχιμ. Πορφύριο Αγγελάκη και Αιδεσ. Γεώργιο Λογκάκη και τον Διάκονο Θεμιστοκλή Μπεϊνά.

Τους ύμνους απέδωσαν με κατάνυξη και κάθε μεγαλοπρέπεια ο Πρωτοψάλτης κ. Ιωάννης Αρώνης και οι Ιεροψάλτες του ναού Εμμανουήλ Καραλάκης και Σταύρος Δασκαλάκης με τους συνεργάτες τους.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος στο τέλος της Ακολουθίας ευχήθηκε η Παναγία η Γοργοϋπήκοος να σκεπάζει, να ενισχύει και να ενδυναμώνει όλους μας, που αγρυπνήσαμε απόψε για να την τιμήσουμε και να επακούει πάντοτε γρήγορα στις δεήσεις και τις προσευχές μας και να ικανοποιεί κάθε επουράνιο και ένθεο αίτημά μας.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων