28/02/2023 01/03/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος της Ενορίας Ρούσσας Εκκλησίας Σητείας την Κυριακή της Τυρινής, 26 Φεβρουαρίου 2023. Πριν την απόλυση τέλεσε το τεσσακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής Ειρήνης Κοτσυφάκη-Μαγκώνη, μητέρας τριών παιδιών που πέθανε αδόκητα και είχε βυθίσει στο πένθος όλη την Επαρχία Σητείας. Αντί κηρύγματος...
28 Φεβρουαρίου, 2023 - 17:58
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2023 - 2:44

Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης στην Ενορία Ρούσσα Εκκλησίας Σητείας την Κυριακή της Τυρινής

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης στην Ενορία Ρούσσα Εκκλησίας Σητείας την Κυριακή της Τυρινής

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος της Ενορίας Ρούσσας Εκκλησίας Σητείας την Κυριακή της Τυρινής, 26 Φεβρουαρίου 2023.

Πριν την απόλυση τέλεσε το τεσσακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής Ειρήνης Κοτσυφάκη-Μαγκώνη, μητέρας τριών παιδιών που πέθανε αδόκητα και είχε βυθίσει στο πένθος όλη την Επαρχία Σητείας.

Αντί κηρύγματος ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε τον Κατηχητήριο Λόγο της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου για την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Συλλειτούργησαν ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο εφημέριος της Ενορίας πρωτ. Μιχαήλ Γαλανάκης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

Εκκλησιάστηκαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί, μεταξύ των οποίων ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ρούσσας Εκκλησίας κ. Εμμανουήλ Τζανάκης κ.α.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων