30/09/2022 30/09/2022 “Πέρα από κάθε ιδεολογία, ιδεοληψία, κομματικό προσανατολισμό, σύσσωμη η τοπική κοινωνία, Αρχές, κλήρος και λαός, όλοι αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση του Νοσοκομείου μας και μεγάλου αγαθού της δημόσιας υγείας“. Αυτά δήλωσε ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου κατά της υποβάθμισης του Νοσοκομείου Ιεράπετρας που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Ιεράπετρας....
30 Σεπτεμβρίου, 2022 - 21:32
Τελευταία ενημέρωση: 30/09/2022 - 21:35

Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης στο συλλαλητήριο για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας – Όλοι αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης στο συλλαλητήριο για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας – Όλοι αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας

Πέρα από κάθε ιδεολογία, ιδεοληψία, κομματικό προσανατολισμό, σύσσωμη η τοπική κοινωνία, Αρχές, κλήρος και λαός, όλοι αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση του Νοσοκομείου μας και μεγάλου αγαθού της δημόσιας υγείας“. Αυτά δήλωσε ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου κατά της υποβάθμισης του Νοσοκομείου Ιεράπετρας που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Ιεράπετρας.

Το συλλαλητήριο διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου και συμμετείχαν η τοπική Εκκλησία, η Δημοτική αρχή, εκπρόσωποι των τοπικών Φορέων και συλλογικοτήτων και πολύς κόσμος.

Πρώτος μίλησε ο πρόεδρος Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας Ανδρέας Μαμαντόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για την ανάγκη νέων αγώνων προκειμένου να σταματήσει ο υποβιβασμός του Νοσοκομείου.

Ο χαιρετισμός του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης

κ. Δήμαρχε Ιεράπετρας, κ. Βουλευτή, κύριε Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, κ. Αντιδήμαρχοι, κ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι, κ. εκπρόσωποι των Φορέων, των σωματείων του Τόπου μας, Σεβαστοί Πατέρες, Γεραπετρίτες και Γεραπετρίτισσες,

Συγκεντρωθήκαμε απόψε, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, προκειμένου να ενώνουμε όλοι τις φωνές μας για την υπεράσπιση του δικαιώματος μας στη ζωή και τη δημόσια υγεία. Είναι μια παλλαϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την οποία στηρίζουν και συμμετέχουν όλοι οι Φορείς και οι πολίτες του τόπου. Πέρα από κάθε ιδεολογία, ιδεοληψία, η κομματικό προσανατολισμό, σύσσωμη η τοπική κοινωνία, Αρχές και Λαός, όλοι αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση του Νοσοκομείου μας και μεγάλου αγαθού της δημόσιας υγείας.

Από την αποψινή ειρηνική διαμαρτυρία και κινητοποίηση δεν θα μπορούσε να λείψει η Εκκλησία, που βιώνει την εύλογη αγωνία, την ανασφάλεια και πολλές φορές την αγανάκτηση του λαού μας για την σταδιακή υποβάθμιση του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας. Η τοπική Εκκλησία μας πριν από περίπου οκτώ δεκαετίες πρωτοστάτησε για τη δημιουργία του Νοσοκομείου, συμμεριζομένη απόλυτα την ανάγκη του Γεραπετρίτικου λαού να αποκτήσει Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας. Και σήμερα συμμετέχει ενεργά στον ιερό αγώνα διασφάλισης και βελτίωσης των παραχομένων υπηρεσιών δημόσιας υγείας, ενάντια σε κάθε απόπειρα περαιτέρω υποβάθμισης και υποστελέχωσης του Νοσοκομείου μας.

Ελλάδα δεν είναι μόνο τα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και οι άλλες πόλεις και περιοχές της περιφέρειας. Ελλάδα είναι και η Ιεράπετρα, η μεγαλύτερη πόλη του Νομού Λασιθίου και η τέταρτη της Κρήτης. Το Νοσοκομείο της αποτελεί το μοναδικό Νοσοκομείο της Νότιας Κρήτης. Εξυπηρετεί μόνιμο πληθυσμό 40.000 και πλέον κατοίκων και εκατοντάδες επισκέπτες της περιοχής κατά τους θερινούς μήνες, και καλύπτει υγειονομικά μια μεγάλη σε έκταση περιφέρεια, που εκτείνεται από τον Γούδουρα και φθάνει μέχρι τη Βιάννο του νομού Ηρακλείου.

Γι’ αυτό ως κοινωνία της Ιεράπετρας «εν ενί στόματι και μια καρδία» αντιτασσόμαστε σε κάθε είδους μεθόδευση υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών δημόσιας υγείας στους πολίτες του τόπου μας. Η παροχή αξιοπρεπών υπηρεσιών υγείας αποτελεί στοιχείωδη υποχρέωση της Πολιτείας και μάλιστα σε μία από τις παραγωγικότερες περιοχές της πατρίδας μας που συνεισφέρει πολύ περισσότερα από ο,τι της αναλογεί στον κρατικό κορβανά.

Ζητούμε να λειτουργεί ένα πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο Νοσοκομείο στον τόπο μας, στο οποίο θα έχουν πρόσβαση όλοι οι συνάνθρωποί μας όταν κλονίζεται η υγεία τους.
Διεκδικούμε να στηριχθεί το μοναδικό Νοσοκομείο της Νότιας Κρήτης, με την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού, καθώς και την ένταξη του σε ανώτερη ζώνη, προκειμένου να γίνει ελκυστικό για να στελεχωθεί από μόνιμους ιατρούς.

Απαιτούμε το αυτοδιοίκητο του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, καθώς σήμερα δεν συμμετέχει εκπρόσωπος του στο Διοικητικό Συμβούλιο των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου, και επομένως δεν έχει λόγο στην Ενιαία Διοίκηση.

Επιδιώκουμε την στήριξη και αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας από την εκάστοτε Κυβέρνηση, ώστε να καλύπτονται οι πραγματικές υγειονομικές ανάγκες της Νοτιοανατολικής Κρήτης.

Διατρανώνουμε την απόφασή μας προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουμε τον υποβιβασμό η την υποστελέχωση του Νοσοκομείου μας, που αποτελεί για όλους μας «κόκκινη γραμμή», και προειδοποιούμε τους αρμόδιους να μην την υπερβούν.

Επευλογούμε ολόψυχα τον δίκαιο αγώνα για την υπέρασπιση της ζωής μας με την προάσπιση και διασφάλιση του αγαθού της δημόσιας υγείας στον τόπο μας, που εξαρτάται από τη συνέχιση της λειτουργίας και την αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας.

Καλή επιτυχία στον νέο αγώνα μας.

Ο Θεός να είναι μαζί μας!

Οι δηλώσεις του Δημάρχου της Ιεράπετρας

Ακολούθησε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, ο οποίος συμφώνησε απόλυτα σε όσα προανέφερε ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος και τόνισε την ανάγκη για ένα στελεχωμένο και πλήρως εξοπλισμένο Νοσοκομείο που θα στηρίζει την ανάπτυξη της Ιεράπετρας. Όπως είπε «ζητούμε από την Κυβέρνηση την υλοποίηση των υποσχέσεων για άμεση χρηματοδότηση για την τροφοδοσία του Νοσοκομείου, και για τη χρηματοδότηση των μελετών και των έργων που απαιτούνται, προκειμένου το Νοσοκομείο να αναβαθμιστεί και να μπορεί να ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες στον τομέα της υγείας του ραγδαία αναπτυσσόμενου σε όλους τους τομείς Δήμου Ιεράπετρας».

Όσοι παρευρέθηκαν στο συλλαλητήριο

Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυναν ο Βουλευτής Κ.Κ.Ε. Ηρακλείου κ. Εμμανουήλ Συντυχάκης, ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου κ. Γιώργος Καλλιντέρης, ο πρώην Βουλευτής Λασιθίου κ. Κων/νος Δερμιτζάκης, ο Θεόκλητος Πατεράκης, εκ μέρους της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Γεώργιος Μανουσάκης, Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Ιωάννης Γουλιδάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Τσιφετάκης, ο κ. Ηλίας Βασιλαράς, Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου , οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων κ. Αργύρης Πανταζής, κ. Ελένη Βλάσση και κ. Μαρία Κοτσυφάκη, ο Δημ. Βλασάκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας και ο κ. Γιάννης Φασουλάς, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, ενώ αναγνώσθηκε ο χαιρετισμός του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Θραψανιώτη και ακούσθηκε ηχητικό ντοκουμέντο από ομιλία του μακαριστού Ιατρού κ. Αντώνη Τσικαλουδάκη, τότε Πρόεδρου του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας. Επίσης ψηφίσματα συμπαράστασης στο συλλαλητήριο, το οποίο πλαισίωσαν μουσικά σχήματα και τοπικοί καλλιτέχνες της κρητικής μουσικής, απέστειλαν φορείς, σχολεία, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ιεράπετρας και πολλοί σύλλογοι του τόπου.

Εκτός από τους εκπροσώπους των Φορέων και των συλλόγων που απήυθυναν χαιρετισμό, παρέστησαν ακόμα Κληρικοί της περιοχής, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Ιωάννης Ανδρουλάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη, Μαρία Ρουμελιωτάκη, Γεώργιος Ασπραδάκης, Εμμανουήλ Βρυγιωνάκης, Κων/νος Αστροπεκάκης και Νεκτάριος Παπαδάκης και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, ο πρώην Αναπλ. Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γεώργιος Αρακαδάκης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής και αρκετός κόσμος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων