20/03/2024 20/03/2024 Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε, την Κυριακή της Τυρινής, στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Αικατερίνης Σητείας, όπου τέλεσε το ιερά μνημόσυνα των μακαριστών Πέτρου Βασιλάκη (σαρανταήμερο) και Νίκης Διακάκη (ετήσιο). Αντί κηρύγματος ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε τον Κατηχητήριο Λόγο της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ....
20 Μαρτίου, 2024 - 15:37
Τελευταία ενημέρωση: 20/03/2024 - 14:12

Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Αικατερίνης Σητείας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Αικατερίνης Σητείας

Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε, την Κυριακή της Τυρινής, στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Αικατερίνης Σητείας, όπου τέλεσε το ιερά μνημόσυνα των μακαριστών Πέτρου Βασιλάκη (σαρανταήμερο) και Νίκης Διακάκη (ετήσιο).

Αντί κηρύγματος ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε τον Κατηχητήριο Λόγο της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου για την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Μονής Τοπλού Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο προϊστάμενος της Ενορίας Αιδεσ. πρωτ. Νικόλαος Παθιάκης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων