19/04/2023 27/04/2023 Μέσα στο αναστάσιμο κλίμα της χαράς και της ευφροσύνης του Πάσχα το πρωΐ της Τετάρτης της Διακαινησίμου, 19 Απριλίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Εγέρσεως του Λαζάρου του Δημοτικού Κοιμητήριου της πόλεως Σητείας. Στο τέλος της Θείας...
19 Απριλίου, 2023 - 19:34
Τελευταία ενημέρωση: 27/04/2023 - 0:02

Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Αναστάσεως του Λαζάρου Σητείας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Αναστάσεως του Λαζάρου Σητείας

Μέσα στο αναστάσιμο κλίμα της χαράς και της ευφροσύνης του Πάσχα το πρωΐ της Τετάρτης της Διακαινησίμου, 19 Απριλίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Εγέρσεως του Λαζάρου του Δημοτικού Κοιμητήριου της πόλεως Σητείας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από τους ιερείς της πόλης, τέλεσε ιερό μνημόσυνο για όλους τους κεκοιμημένους πατέρες και αδελφούς που αναπαύονται στο νέο Δημοτικό Κοιμητήριο της Σητείας και ευχήθηκε ο εκ νεκρών Αναστάς Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, ο αρχηγός της ζωής και νικητής της φθοράς και του θανάτου να αναπαύει μέσα στο αναστάσιμο φως Του, «εν χώρα ζώντων» και «εν σκηναίς δικαίων» τις ψυχές τους.

Στη συνέχεια οι Ιερείς της πόλεως μνημόνευσαν σε όλους τους τάφους του Κοιμητηρίου, ακολουθώντας την παλαιά παράδοση να μνημονεύονται οι κεκοιμημένοι κατά το Άγιο Πάσχα.

Συλλειτούργησαν ο Αιδεσιμ. πρωτ. Φιλοκτήμων Αυγουστινάκης, ο πρωτ. Νικόλαος Παθιάκης, ο οικονόμος Νικόλαος Ροδουσάκης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ τους ύμνους της ημέρας απέδωσε ο πρωτ. Νικόλαος Αλεξάκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων