27/08/2023 27/08/2023 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με παρουσία δεκάδων πιστών της ευρύτερης περιοχής Σητείας τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου 26 Αυγούστου 2023 ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς και θαυματουργού, στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Ενορίας Παπαγιαννάδων Σητείας, κοντά στον ενετικό οικισμό Ετιά του οροπεδίου Αρμενοχανδράδων Σητείας. Στην ακολουθία...
27 Αυγούστου, 2023 - 16:20
Τελευταία ενημέρωση: 27/08/2023 - 15:44

Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αγίου Φανουρίου στους Παπαγιαννάδες Σητείας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αγίου Φανουρίου στους Παπαγιαννάδες Σητείας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με παρουσία δεκάδων πιστών της ευρύτερης περιοχής Σητείας τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου 26 Αυγούστου 2023 ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς και θαυματουργού, στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Ενορίας Παπαγιαννάδων Σητείας, κοντά στον ενετικό οικισμό Ετιά του οροπεδίου Αρμενοχανδράδων Σητείας.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος στο προαύλιο του πανηγυρίζοντος ναού, ο οποίος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και τις δεκάδες φανουρόπιτες και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στην εύρεση της θαυματουργού εικόνας του Αγίου στη Ρόδο στα δίσεκτα χρόνια της Τουρκοκρατίας και στην εξάπλωση της τιμής του νεοφανούς και θαυματουργού Αγίου και στην Κρήτη. Επίσης, σημείωσε ότι η τιμή και η μνήμη του είναι συνδεδεμένη με την προσφορά της γνωστής φανουρόπιτας, που φανερώνει εκτός από την ευλάβεια προς τον τιμώμενο Άγιο την αγάπη και το δόσιμο των ανθρώπων για τα πρόσωπα που αγαπούν. Τέλος, ευχήθηκε ο μεγαλομάρτυς Άγιος να πρεσβεύει για όλους μας και να φανερώνει το θέλημα του Θεού στη ζωή μας.

Στην ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού έλαβαν μέρος ο κατ᾽ ανάθεση Εφημέριος της Ενορίας Παπαγιαννάδων π. Γεώργιος Μονιός, Εφημέριος Ενορίας Χανδρά, και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν ο Πρωτοψάλτης και Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως κ. Ιωάννης Αρώνης και ο κ. Νικόλαος Παπαδάκης, ιεροψάλτης του ιερού ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σητείας.

Εκκλησιάστηκαν πολλοί πιστοί, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γεώργιος Ζερβάκης και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παπαγιαννάδων κ. Κατερίνα Καλούδη.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων