26/08/2023 27/08/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ανταποκρινόμενος σε ευγενική και φιλάδελφη πρόσκληση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακαρίου, μετέβη κατά το διήμερο 24 και 25 Αυγούστου 2023, εορτή του Αγίου ενδόξου και πανευφήμου Αποστόλου Τίτου, Πρώτου Επισκόπου και Πάτρωνος της Εκκλησίας Κρήτης, στο Τυμπάκι, όπου προεξήρχε των Ιερών Ακολουθιών, που τελέσθηκαν...
26 Αυγούστου, 2023 - 16:33
Τελευταία ενημέρωση: 27/08/2023 - 2:34

Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης στον πανηγύριζοντα Ιερό Ναό Αγίου Τίτου στο Τυμπάκι

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης στον πανηγύριζοντα Ιερό Ναό Αγίου Τίτου στο Τυμπάκι

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ανταποκρινόμενος σε ευγενική και φιλάδελφη πρόσκληση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακαρίου, μετέβη κατά το διήμερο 24 και 25 Αυγούστου 2023, εορτή του Αγίου ενδόξου και πανευφήμου Αποστόλου Τίτου, Πρώτου Επισκόπου και Πάτρωνος της Εκκλησίας Κρήτης, στο Τυμπάκι, όπου προεξήρχε των Ιερών Ακολουθιών, που τελέσθηκαν στον ομώνυμο ναό της κωμοπόλεως, για να τιμηθεί ο πολιούχος και προστάτης της.

Ειδικότερα, το απόγευμα της Πέμπτης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού και μίλησε κατάλληλα για τον θεμελιωτή και προστάτη της Εκκλησίας Κρήτης. Το πρωί της κυριώνυμης ημέρας χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντος του οικείου Ποιμενάρχου κ. Μακαρίου, και κήρυξε τον θείο λόγο.

Ακολούθησε μικρά λιτανεία πέριξ του ναού και η ευλόγηση των άρτων στο προαύλειο.

Εκκλησιάστηκαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί και οι Αρχές του Τόπου με προεξάρχοντα τον Δήμαρχο Φαιστού κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων