31/05/2022 01/06/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, το πρωί της Δευτέρας 30 Μαΐου 2022 υποδέχθηκε όμιλο προσκυνητών από την Κάρπαθο, τους οποίους συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπάθου καί Κάσου Πανοσιολ. Αρχιμ. Επιφάνιος Χριστοδουλάκης, Εφημέριος Ενορίας Βωλάδας. Ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος τους καλωσόρισε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Φωτεινής και τους μίλησε...
31 Μαΐου, 2022 - 21:33
Τελευταία ενημέρωση: 01/06/2022 - 2:21

Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης υποδέχθηκε προσκυνητές από την Κάρπαθο

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης υποδέχθηκε προσκυνητές από την Κάρπαθο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, το πρωί της Δευτέρας 30 Μαΐου 2022 υποδέχθηκε όμιλο προσκυνητών από την Κάρπαθο, τους οποίους συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπάθου καί Κάσου Πανοσιολ. Αρχιμ. Επιφάνιος Χριστοδουλάκης, Εφημέριος Ενορίας Βωλάδας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος τους καλωσόρισε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Φωτεινής και τους μίλησε για την ιστορία της γειτονικής με την Κάρπαθο Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας. Επίσης, ευχαρίστησε τον π. Επιφάνιο και τους προσκυνητές για την επίσκεψη και ότι ξεκινούν το προσκύνημά τους στην αγιοτόκο και ηρωοτόκο Κρήτη από την Σητεία και την Ιεράπετρα και τους διένειμε αναμνηστικά. Τέλος, τον παρακάλεσε να μεταφέρει στον Ποιμενάρχη τους και πολιό Ιεράρχη του Οικουμενικού Θρόνου Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβρόσιο την αγάπη και τον σεβασμό του.

Ο π. Επιφάνιος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Κύριλλο για την υποδοχή και τη φιλοξενία και πρόσφερε εκ μέρους των προσκυνητών μία εικόνα των εν Δωδεκανήσω Αγίων και παραδοσιακά γλυκίσματα.

Ακολούθησε μικρή δεξίωση στο Αρχονταρίκι του Ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων