10/05/2021 10/05/2021 Το έργο της συντήρησης και αποκατάστασης της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης στην περιοχή Γουρνιών στην Παχειά Άμμο Ιεράπετρας, υπέγραψε τη Δευτέρα, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο ιστορικό μοναστήρι του Λασιθίου. Η Ιερά Μονή αποτελεί σύμβολο πίστης και ενότητας για το Λασίθι, έχει διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην ιστορική πορεία του τόπου και τη νεώτερη εποχή...
10 Μαΐου, 2021 - 22:10
Τελευταία ενημέρωση: 10/05/2021 - 21:57

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης υπέγραψε για την Μονή Παναγίας Φανερωμένης

Διαδώστε:
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης υπέγραψε για την Μονή Παναγίας Φανερωμένης

Το έργο της συντήρησης και αποκατάστασης της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης στην περιοχή Γουρνιών στην Παχειά Άμμο Ιεράπετρας, υπέγραψε τη Δευτέρα, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο ιστορικό μοναστήρι του Λασιθίου.

Η Ιερά Μονή αποτελεί σύμβολο πίστης και ενότητας για το Λασίθι, έχει διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην ιστορική πορεία του τόπου και τη νεώτερη εποχή συγκεντρώνει χιλιάδες πιστούς κάθε Δεκαπενταύγουστο από την Ιεράπετρα, τον Άγιο Νικόλαο, το Λασίθι καθώς και άλλες περιοχές της Κρήτης.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

Το έργο χρηματοδοτήθηκε με 2 εκ. ευρώ από πόρους της Περιφέρειας Κρήτης και το αντικείμενο των εργασιών εστιάζει στην ολοκληρωμένη επέμβαση συντήρησης και αποκατάσταση του οικοδομικού συγκροτήματος της Ιεράς Μονής Φανερωμένης.

«Ήρθαμε σήμερα εδώ, με όλους τους συνεργάτες που βοήθησαν από τις τεχνικές υπηρεσίες, το Δήμο Ιεράπετρας, την Αντιπεριφέρεια, για να ανάψουμε το κερί μας και να παρακαλέσουμε την Παναγία μας να έχει όλο τον κόσμο καλά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο και να ολοκληρώσουμε αυτό το έργο και μια σειρά αντίστοιχων έργων σε όλη την Κρήτη. Δεσμευόμαστε πως θα βρούμε τις χρηματοδοτήσεις για το σκοπό αυτό», δήλωσε ο Περιφερειάρχης κατά την υπογραφή της σύμβασης.

Το οικοδομικό συγκρότημα αποτελείται από το καθολικό, το ανατολικό καθολικό, το δυτικό καθολικό, το βόρειο κτίριο, το νότιο κτίριο, το Δεσποτικό, τον ξενώνα και τον κοιμητηριακό Ναό. Σε όλα τα παραπάνω απαιτούνται παρεμβάσεις συντήρησης και αποκατάσταση ζημιών.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης υπογράμμισε πως είναι επιλογή της Περιφέρειας Κρήτης να στηρίξει την αναστήλωση και συντήρηση των Μοναστηριών του νησιού και των ιστορικών ναών. «Πρέπει να παραδώσουμε τα μοναστήρια που παραλάβαμε από τους προγόνους μας καλύτερα απ’ ότι τα βρήκαμε. Γιατί οι πρόγονοι μας, χωρίς χρηματοδοτικά προγράμματα, αλλά μόνο με πίστη και αγάπη για αυτό που κάνουν, δημιούργησαν διαχρονικά ιστορικούς ναούς και ιστορικά μοναστήρια. Όσοι έχουμε θέσεις ευθύνης, έχουμε υποχρέωση να βρούμε τους πόρους για να τα παραδώσουμε όπως αξίζει στις επόμενες γενιές», τόνισε.

Για «ιστορική μέρα» έκανε λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος, γιατί η ολοκληρωτική αποκατάσταση της Μονής αποτελεί ένα σημαντικό έργο για το Λασίθι και την Κρήτη ολόκληρη διότι η Μονή αποτελεί σημείο αναφοράς για χιλιάδες πιστούς και «πανλασιθιώτικο και παγκρήτιο προσκύνημα», ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την υλοποίηση της δέσμευσής του.

Στην τελετή υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης του έργου που θα εκτελέσει η εταιρεία «Τάλως ΑΤΕ» παραβρέθηκαν ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Παϊσιος, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Μαρία Χανιωτάκη – Μυλωνάκη, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης και Γιώργος Τσιφετάκης καθώς και αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων