21/06/2020 21/06/2020 Την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε, κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο των μακαριστών Εμμανουήλ Ραϊνάκη, Εμμανουήλ Καπανταϊδάκη, Γεωργίου Σταθόγλου και της μακαριστής Ελένης Φωνιαδάκη στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής πόλεως Ιεράπετρας. Στην...
21 Ιουνίου, 2020 - 18:21
Τελευταία ενημέρωση: 21/06/2020 - 18:20

Ο Χριστός επέλεξε για Μαθητές καθημερινούς ανθρώπους

Διαδώστε:
Ο Χριστός επέλεξε για Μαθητές καθημερινούς ανθρώπους

Την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε, κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο των μακαριστών Εμμανουήλ Ραϊνάκη, Εμμανουήλ Καπανταϊδάκη, Γεωργίου Σταθόγλου και της μακαριστής Ελένης Φωνιαδάκη στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής πόλεως Ιεράπετρας.

Στην ομιλία του προς το πυκνό εκκλησίασμα, μετά το Ευαγγελικό ανάγνωσμα, ο Σεβ. κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στην κλήση των πρώτων Μαθητών στη λίμνη της Γεννησαρέτ, υπογραμμίζοντας ότι ο Χριστός επέλεξε για Μαθητές και μετέπειτα Αποστόλους Του απλούς, καθημερινούς ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας, και όχι ανθρώπους με κοινωνική θέση, πλούτη και μόρφωση, και τους κατέστησε αλιείς ανθρώπων, επειδή είχαν αγαθή ψυχή, για να κηρύξουν το Ευαγγέλιο της Βασιλείας του Θεού.

Αμέσως, μετά την κλήση των Μαθητών του, άρχισε να κηρύσσει και να διδάσκει το ευαγγέλιο της Βασιλείας του Θεού. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Σεβ. «η Βασιλεία του Θεού εντός υμών εστιν», κατά τόν λόγο του Κυρίου, και όχι όπως νομίζουμε σε ένα άλλο τόπο μακρυά και εκτός από την καθημερινή πραγματικότητα που βιώνουμε, γι᾿ αυτό και προσευχόμαστε στην Κυριακή προσευχή, όπως μας δίδαξε ο Κύριος «ελθέτω η βασιλεία σου». Με την πίστη μας στον Τριαδικό Θεό και την τήρηση των εντολών Του μπορούμε να βιώνουμε και να προγευόμαστε μέσα στην καρδιά μας και σε όλη την ύπαρξή μας την αιώνια Βασιλεία του Θεού από αυτήν κιόλας τη ζωή, με το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, η οποία συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί στα έσχατα. Τέλος, ευχήθηκε όλοι μας, κατά μίμηση των Αγίων Αποστόλων, να αποδεχθούμε το κάλεσμα του Χριστού και να τον ακολουθήσουμε, προσπαθώντας να αποδεσμευθούμε από ό,τι μας κρατά προσκολλημένους σε αυτή τη ζωή, και κυρίως από τον ίδιο μας τον εαυτό, που αποτελεί τον μεγαλύτερο εχθρό μας, και σε αυτό τον αγώνα δεν είμαστε μόνοι μας αλλά έχουμε συμμάχους και βοηθούς τους Αγίους της Εκκλησίας μας, την Υπεραγία Θεοτόκο και τον Ίδιο τον Αγωνοθέτη Κύριό μας Ιησού Χριστό.

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων