08/11/2019 08/11/2019 Πανηγύρισε την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019, εορτή της συνάξεως των Αγίων ενδόξων Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των επουρανίων ασωμάτων δυνάμεων, ο κατάμεστος από πιστούς Ιερός Προσκυνηματικός Ναός του Μιχαήλ Αρχαγγέλου της πόλεως της Ιεράπετρας. Aνήμερα της πανηγύρεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια...
08 Νοεμβρίου, 2019 - 17:46
Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2019 - 18:03

“Οι άγγελοι διακονούν το μυστήριο της σωτηρίας των ανθρώπων”

Διαδώστε:
“Οι άγγελοι διακονούν το μυστήριο της σωτηρίας των ανθρώπων”

Πανηγύρισε την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019, εορτή της συνάξεως των Αγίων ενδόξων Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των επουρανίων ασωμάτων δυνάμεων, ο κατάμεστος από πιστούς Ιερός Προσκυνηματικός Ναός του Μιχαήλ Αρχαγγέλου της πόλεως της Ιεράπετρας.

Aνήμερα της πανηγύρεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στους Αγγέλους και στην αποστολή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και όλων των αγγελικών δυνάμεων, υπογραμμίζοντας ότι δοξολογούν ακατάπαυστα και βρίσκονται στην υπηρεσία του Τριαδικού Θεού και παράλληλα διακονούν το μυστήριο της σωτηρίας των ανθρώπων, καθώς όλοι μας και μέχρι της απολογίας ενώπιον του Κυρίου έχουμε τον φύλακα άγγελό μας.

Τέλος, ευχήθηκε χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και ο Αρχάγγελος Μιχαήλ να περιφρουρεί και να προστατεύει ως άγρυπνος φρουρός όλους τους διερχόμενους από την δυτική είσοδο της πόλεως, όπου βρίσκεται ο ναός.

Στην πανήγυρη του Ιερού Προσκυνήματος έλαβαν μέρος Κληρικοί της πόλεως και συμμετείχε πλήθος πιστών της ευρύτερης περιοχής, ανάμεσα στους οποίους ήταν και η Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων