05/01/2023 05/01/2023 Οι Ακολουθίες του Όρθρου και των Μεγάλων Ωρών της εορτής των Θεοφανείων τελέστηκαν το πρωί της Πέμπτης 5 Ιανουαρίου 2023, προεόρτια των Φώτων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως Ιεράπετρας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, ο οποίος στη συνέχεια τέλεσε την Εσπερινή Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και τον Μεγάλο...
05 Ιανουαρίου, 2023 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 05/01/2023 - 15:46

Οι Μεγάλες Ώρες των Θεοφανείων και ο Μεγάλος Αγιασμός στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας

Διαδώστε:
Οι Μεγάλες Ώρες των Θεοφανείων και ο Μεγάλος Αγιασμός στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας

Οι Ακολουθίες του Όρθρου και των Μεγάλων Ωρών της εορτής των Θεοφανείων τελέστηκαν το πρωί της Πέμπτης 5 Ιανουαρίου 2023, προεόρτια των Φώτων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως Ιεράπετρας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, ο οποίος στη συνέχεια τέλεσε την Εσπερινή Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και τον Μεγάλο Αγιασμό της παραμονής των Θεοφανείων.

Έλαβαν μέρος ο Εφημέριος του ναού Πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Ταρλαντέζος και Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

Ο Σεβασμιώτατος ράντισε με αγιασμό όλο το εκκλησίασμα και ευχήθηκε έτη πολλά και ευλογημένα με τη χάρη και την ευλογία του Επιφανέντος Κυρίου, ενώ πριν την Απόλυση έψαλλε Τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Γέροντος Δοσιθέου Ιερομονάχου, Καθηγουμένου της Μονής Παναγίας Τατάρνας, ο οποίος πριν από μερικές ώρες παρέδωσε την ψυχή του στον Δικαιοκρίτη Κύριο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων