18/04/2023 19/04/2023 Με λαμπρότητα, ιεροπρέπεια και με τη συμμετοχή πολλών πιστών πανηγύρισε την Τρίτη της Διακαινησίμου Εβδομάδος, 18 Απριλίου 2023 ο Ιερός Ναός Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στην περιοχή «Λιβάδια» Ιεράπετρας, που αποτελεί παρεκκλήσιο της Ενορίας του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Φωτεινής. Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία...
18 Απριλίου, 2023 - 20:27
Τελευταία ενημέρωση: 19/04/2023 - 1:49

Πανηγύρισε ο Ι.Ν. Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στην περιοχή «Λιβάδια» Ιεράπετρας

Διαδώστε:
Πανηγύρισε ο Ι.Ν. Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στην περιοχή «Λιβάδια» Ιεράπετρας

Με λαμπρότητα, ιεροπρέπεια και με τη συμμετοχή πολλών πιστών πανηγύρισε την Τρίτη της Διακαινησίμου Εβδομάδος, 18 Απριλίου 2023 ο Ιερός Ναός Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στην περιοχή «Λιβάδια» Ιεράπετρας, που αποτελεί παρεκκλήσιο της Ενορίας του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Φωτεινής.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε, κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο και ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους.

Στο σύντομο σήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη σύντομη επί γης ζωή και το μαρτύριο των τριών νεοφανών αγίων που μαρτύρησαν κατά τα πρώτα χρόνια της περιόδου της Τουρκοκρατίας, την Μεγάλη Παρασκευή πριν το Πάσχα του 1463, στη Θερμή της Λέσβου, όπου τους κατέσφαξαν οι αλλόθρησκοι Τούρκοι κατακτητές και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στο μοναστήρι τους.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη θαυμαστή εύρεση των ιερών λειψάνων των αγίων μετά από πέντε αιώνες περίπου, ύστερα από αποκάλυψη του αγίου Ραφαήλ, ο οποίος υπέδειξε που βρισκόταν οι τάφοι των τριών μαρτύρων αλλά και η αποκοπείσα σιαγόνα του. Όπως τόνισε, η κάρα του αγίου Ραφαήλ και τα λείψανα των αγίων Νικολάου και Ειρήνης, που διασώζονται είναι στη Λέσβο, είναι πηγή αγιασμού και ευλογίας καθώς επιτελούν πολλά θάυματα σε όλους όσοι επικαλούνται με θερμή πίστη τη βοήθειά τους, όπως μαρτυρεί και το γεγονός ότι πολλοί γονείς έδωσαν το όνομα Ραφαήλ – Ραφαηλία στο παιδί τους που γεννήθηκε ύστερα από επίκληση της βοήθειας του αγίου.

Ο Σεβασμιώτατος, τέλος, ευχήθηκε ολόθερμα χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες και όλοι να έχουν στη ζωή τους τη χάρη και την ευλογία του Αναστάντος Κυρίου μας και τις πρεσβείες και την προστασία των τριών Θαυματουργών νεοφανών Αγίων της Λέσβου.

Στην Ακολουθία έλαβαν μέρος οι Πανοσιολ/τοι Αρχιμανδρίτες Φιλόθεος Δοργιάκης και Πορφύριος Αγγελάκης, Εφημέριοι της Ενορίας Ι. Κ. Ναού Αγ. Φωτεινής, ο Αιδεσ. Ιερεύς Λογκάκης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ τους ύμνους της ημέρας απέδωσαν αριστοτεχνικά ο Πρωτοψάλτης κ. Ιωάννης Αρώνης και οι ιεροψάλτες του ναού κ. Εμμανουήλ Καραλάκης και Σταύρος Δασκαλάκης και οι συνεργάτες τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων