30/07/2023 31/07/2023 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, κατά την εκκλησιαστική τάξη και με την συμμετοχή πολλών πιστών τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου 29 Ιουλίου 2023 ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου ενδόξου και πανευφήμου Αποστόλου Σίλα στον ομώνυμο ιστορικό Ιερό Ναό της Ενορίας Καλού Χωριού Μεραμβέλλου, επί της παλαιάς εθνικής οδού Ιεράπετρας-Αγίου Νικολάου. Στην ακολουθία χοροστάτησε...
30 Ιουλίου, 2023 - 19:26
Τελευταία ενημέρωση: 31/07/2023 - 1:51

Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Αποστόλου Σίλα στο Καλό Χωριό Μεραμβέλλου

Διαδώστε:
Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Αποστόλου Σίλα στο Καλό Χωριό Μεραμβέλλου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, κατά την εκκλησιαστική τάξη και με την συμμετοχή πολλών πιστών τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου 29 Ιουλίου 2023 ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου ενδόξου και πανευφήμου Αποστόλου Σίλα στον ομώνυμο ιστορικό Ιερό Ναό της Ενορίας Καλού Χωριού Μεραμβέλλου, επί της παλαιάς εθνικής οδού Ιεράπετρας-Αγίου Νικολάου.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος στο προαύλιο του πανηγυρίζοντος ναού, ο οποίος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους.

Τον Θείο λόγο κήρυξε, μετά από παράκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Κυρίλλου, ο παρεπιδημών στον Άγιο Νικόλαο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, τον οποίο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος καλωσόρισε μετά του συνοδού του Αιδεσιμολ. πρωτ. Εμμανουήλ Καροφυλλάκη, με θερμούς λόγους.

Ο πολιός και εκλεκτός Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο επί σειρά πολλών ετών Πρύτανης της διακονίας του κηρύγματος, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Κύριλλο για την φιλοξενία και την αγάπη του, απευθυνόμενος στο πυκνό εκκλησίασμα μίλησε με λόγο απλό, θεολογικό, μεστό και περιεκτικό για την αγιότητα και την κλήση από τον Θεό μέσα στην Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία μας. Ανέλυσε το νόημα της Εκκλησίας, ότι είμαστε όλοι μέλη του Σώματος του Χριστού, κεφαλή της οποίας είναι ο Ίδιος. Επίσης, ανέφερε ότι όλοι είμαστε εν δυνάμει Άγιοι και όταν ζούμε εν μετανοία μπορούμε να βιώνουμε την Αγιοπνευματική χάρη και να απολαμβάνουμε την δόξα του εν Τριάδι Θεού, όπως έζησαν οι Άγιοι κάθε εποχής και οι Άγιοι Απόστολοι, μεταξύ των οποίων και ο σήμερα εορταζόμενος Απόστολος Σίλας, ένας από τους εβδομήντα Αποστόλους, που κλήθηκαν από τον ίδιο τον Θεό να διακονήσουν την Εκκλησία Του.

Στην ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Εφημέριος της Ενορίας Καλού Χωριού Οικονόμος Θεολόγος Καλαφατάκης και Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ τους ύμνους απέδωσε ο Πρωτοψάλτης κ. Ιωάννης Αρώνης με τους συνεργάτες του.

Εκκλησιάστηκαν αρκετοί πιστοί, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλού Χωριού κ. Γιάννης Βάρδας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Μαυρής, εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδείας του Δήμου, και ο κ. Εμμανουήλ Μενεγάκης, υποψήφιος Δήμαρχος Αγίου Νικολάου.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων