22/08/2021 22/08/2021 Το Σάββατο 21 Αυγούστου 2021 το εσπέρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νεομάρτυρος Μανουήλ του εκ Σφακίων στη θέση «Κεφαλοβρύσι» στα Μέσα Μουλιανά Σητείας. Στο τέλος του εσπερινού, πριν την Απόλυση, ο Σεβ. κ. Κύριλλος μίλησε δι᾽ ολίγων...
22 Αυγούστου, 2021 - 11:16

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Μανουήλ εκ Σφακίων

Διαδώστε:
Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Μανουήλ εκ Σφακίων

Το Σάββατο 21 Αυγούστου 2021 το εσπέρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νεομάρτυρος Μανουήλ του εκ Σφακίων στη θέση «Κεφαλοβρύσι» στα Μέσα Μουλιανά Σητείας.

Στο τέλος του εσπερινού, πριν την Απόλυση, ο Σεβ. κ. Κύριλλος μίλησε δι᾽ ολίγων για τους Νεομάρτυρες της Εκκλησίας μας, υπογραμμίζοντας τον σπουδαίο ρόλο που διαδραμάτισαν στην τόνωση του εθνικού και πατριωτικού φρονήματος των υπόδουλων Ελλήνων στα χρόνια της τουρκοκρατίας.

Τέλος, ευχαρίστησε τον κτήτορα του ναού, ενδοξότατο Ταξίαρχο της Ελληνικής Αστυνομίας και Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου κ. Νικόλαο Σπυριδάκη και την οικογένειά του, που είχε την ευγενή πρωτοβουλία και ανέγειρε τον ιερό ναό για να τιμήσει έμπρακτα τον εκ Σφακίων νεομάρτυρα Μανουήλ, και ευχήθηκε οι σήμερα τιμώμενοι νεομάρτυρες Μανουήλ και Ιωάννης οι εκ Σφακίων να πρεσβεύουν για όλους μας και να ανοίγουν φωτεινούς δρόμους και ορίζοντες, ώστε η ανθρωπότητα να επανεύρει την κανονικότητά της.

Ακολούθησε πλούσιο δείπνο για όλους τους προσκυνητές.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων