12/06/2021 12/06/2021 Μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης και με μεγάλη συμμετοχή των υποψηφίων των Πανελληνίων Εξετάσεων τελέσθηκε το βράδυ της Παρασκευής 12 Ιουνίου 2021 στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσας, στην πόλη της Ιεράπετρας, η καθιερωμένη Ιερά Παράκληση προς τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, για την ενίσχυση και τον φωτισμό των μαθητών που διαγωνίζονται για την εισαγωγή τους στις...
12 Ιουνίου, 2021 - 13:55
Τελευταία ενημέρωση: 12/06/2021 - 13:47

Παράκληση στην Παναγία Ελεούσα για τους υποψηφίους των Πανελληνίων

Διαδώστε:
Παράκληση στην Παναγία Ελεούσα για τους υποψηφίους των Πανελληνίων

Μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης και με μεγάλη συμμετοχή των υποψηφίων των Πανελληνίων Εξετάσεων τελέσθηκε το βράδυ της Παρασκευής 12 Ιουνίου 2021 στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσας, στην πόλη της Ιεράπετρας, η καθιερωμένη Ιερά Παράκληση προς τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, για την ενίσχυση και τον φωτισμό των μαθητών που διαγωνίζονται για την εισαγωγή τους στις Πανεπιστημιακές Σχολές της χώρας.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους άρτους και διάβασε ειδική ευχή επιστηριγμού των μαθητών «των προσδοκόντων την προαγωγήν αυτών και την είσοδον αυτών εν τοις κρείττοσι σχολαίς».

Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος μίλησε με λόγια ενισχυτικά προς τους υποψηφίους, υπογραμμίζοντας ότι αυτές οι εξετάσεις δεν είναι το παν και η μοναδική ευκαιρία τους για επιτυχία, αλλά μόνο μια δοκιμασία και ένα πρώτο βήμα στη ζωή τους. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «μπροστά στην εικόνα της Παναγίας της Ελεούσας, που σήμερα είναι η εορτή της, παρακαλέσαμε τον Πάνσοφο Χριστό, με τις πρεσβείες της Παναγίας Μητρός Του, να φωτίζει, να ενισχύει, να καθοδηγεί και να καθαρίζει το μυαλό σας, ώστε να διαγωνιστείτε χωρίς άγχος και να αμειφθούν οι κόποι σας και οι προσπάθειες πολλών χρόνων».

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος τόνισε ακόμα στους υποψηφίους ότι νοερώς ο ίδιος και οι πατέρες που τον περιβάλλουν θα είναι μαζί τους και θα προσεύχονται για να διέλθουν με επιτυχία τη δοκιμασία των Πανελληνίων Εξετάσεων. Τέλος, τους ευχήθηκε ολόψυχα να έχουν τη χάρη, την ενίσχυση και τον φωτισμό του Δεσπότου Χριστού, της πηγής της γνώσεως και της αληθινής σοφίας, καθώς και τις πρεσβείες της Παναγίας της Ελεούσης, και διένειμε σε όλους τον άρτο ευχηθείς ξεχωριστά σε όλους τους υποψηφίους καλή επιτυχία.

Στην ακολουθία της Ι. Παράκλησης, που έλαβαν μέρος έλαβαν ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης και οι Εφημέριοι του ναού, συμμετείχαν δεκάδες μαθητές και μαθήτριες που θα διαγωνισθούν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις καθώς και γονείς, συγγενικά πρόσωπά τους και εκπαιδευτικοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Παράκληση προς τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό για τους υποψηφίους των Πανελληνίων Εξετάσεων στην περιοχή της Σητείας τελέσθηκε την ίδια ημέρα και ώρα στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου Σητείας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων