14/08/2022 15/08/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας πόλεως Σητείας την Κυριακή 14 Αυγούστου 2022. Στο κήρυγμά του ο Σεβ.ασμιώτατος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας και αναφέρθηκε στη γαλήνευση της τρικυμισμένης θάλασσας από τον Χριστό...
14 Αυγούστου, 2022 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 15/08/2022 - 1:31

Προεόρτια της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ευαγγελίστρια Σητείας

Διαδώστε:
Προεόρτια της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ευαγγελίστρια Σητείας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας πόλεως Σητείας την Κυριακή 14 Αυγούστου 2022.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ.ασμιώτατος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας και αναφέρθηκε στη γαλήνευση της τρικυμισμένης θάλασσας από τον Χριστό και της δοκιμασίας των μαθητών στη λίμνη της Γεννησαρέτ, μετά το θαύμα του πολλαπλασιασμού των πέντε άρτων και των δύο ιχθύων και του χορτασμού των πέντε χιλιάδων ανδρών. Ο Κύριός μας εμφανίζεται πολλές φορές στην ταραχώδη από τα πάθη, τους πειρασμούς και τις αδυναμίες ζωή μας και μας υπενθυμίζει ότι «Εγώ ειμί. Θαρσείτε». Μας τονίζει «μη φοβείσθε», αρκεί εμείς να πιστεύσουμε ότι αυτός μπορεί να δαμάσει τα φουρτουνιασμένα κύματα και να μας σώσει. Αρκεί να μην είμαστε ολιγόπιστοι όπως ο Πέτρος και να αφήσουμε όλη μας τη ζωή και τις μέριμνες σε Εκείνον, που είναι ο έμπειρος κυβερνήτης, ο οποίος μας διαζώσει από το μανιασμένο πέλαγος των θλίψεων, των συμφορών και των παθών και μας οδηγεί στον τελικό μας προορισμό, που είναι η κατά χάριν ένωση μαζί Του στην αιώνια και αληθινή ζωή. Στην προσπάθειά μας αυτή έχουμε ισχυρό σύμμαχο και βεβαία ελπίδα την Παναγία μας, της οποίας την Κοίμηση εορτάζουμε πανηγυρικά. Εκείνη μας βοηθά να διέλθουμε τη θάλασσα των πειρασμών και των θλίψεων και μας ετοιμάζει εύδιο και ασφαλές λιμάνι κοντά στον Υιό και Θεό της, κατέληξε ο Σεβ.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Αιδεσ. Πρωτ. Μιχαήλ Θαλασσινός, συνταξ. Εφημέριος, ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. Φιλοκτήμων Αυγουστινάκης, ιερατικώς Προϊστάμενος του ναού, και ο Ιερολ. Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ εκκλησιάστηκαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων