21/11/2022 21/11/2022 Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, προεόρτια της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, ο Σεβαμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε, κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο και τέλεσε τα μνημόσυνο των μακαριστών Εμμανουήλ Σεμερτζάκη, Εκκλησιαστικoύ Συμβούλου της Ενορίας Ζάκρου (τεσσαρακονθήμερο), και Νικολάου Φραγκιαδάκη (συναπαντήματα) στον Ιερό Ενοριακό...
21 Νοεμβρίου, 2022 - 12:25
Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2022 - 12:31

Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης για την πλεονεξία και την ανάγκη να πλουτίζουμε κατά Θεόν

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης για την πλεονεξία και την ανάγκη να πλουτίζουμε κατά Θεόν

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, προεόρτια της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, ο Σεβαμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε, κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο και τέλεσε τα μνημόσυνο των μακαριστών Εμμανουήλ Σεμερτζάκη, Εκκλησιαστικoύ Συμβούλου της Ενορίας Ζάκρου (τεσσαρακονθήμερο), και Νικολάου Φραγκιαδάκη (συναπαντήματα) στον Ιερό Ενοριακό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου Ζάκρου Σητείας.

Με λόγο απλό και μεστό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ερμήνευσε την ευαγγελική περικοπή του άφρονος πλουσίου και αναφέρθηκε στο πάθος της πλεονεξίας, τονίζοντας την ανάγκη να πλουτίζουμε κατά Θεόν.

«Ο άφρων της παραβολής είχε κέντρο όλου του κόσμου μόνο τον εαυτό του. Διακατεχόταν από το πάθος της πλεονεξίας και της συσσωρεύσεως πλούτου, χωρίς να τα χειρίζεται με σωφροσύνη και σύνεση και να τα μοιράζεται με τους συνανθρώπους του που είχαν ανάγκη. Σε τελική ανάλυση φοβόταν τον θάνατο γι᾽ αυτό ήθελε να συγκεντρώσει πολλά υλικά αγαθά και να τα απολαύσει. Έτσι νόμιζε ότι θα νικήσει και τον θάνατο και θα ξεπεράσει τον φόβο του. Ο μόνος αναφαίρετος, όμως, θησαυρός, που δεν κινδυνεύει ούτε από τους κλέφτες ούτε από τη σκουριά ή τη φωτιά ούτε από το χρόνο ούτε ακόμη από το θάνατο, και συνοδεύει τον άνθρωπο και πέραν του τάφου είναι οι αρετές και η χάρη του Θεού», τόνισε ο Σεβασμιώτατος και ευχήθηκε όλοι μας να προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε πνευματικά αγαθά με τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου και όλων των Αγίων.

Στην ακολουθία του Όρθρου, στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στο ιερό μνημόσυνο έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τοπλού Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο πρώην και ο νυν Εφημέριοι Ζάκρου συνταξ. Αιδεσιμ. Πρωτ. Πολύκαρπος Ζουριδάκης, και Αιδεσιμ. Νεκτάριος Παθιάκης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ στο μνημόσυνο μετείχε και ο Προηγούμενος της Μονής Τοπλού Πανοσ. Αρχιμ. Φιλόθεος Σπανουδάκης. Εκκλησιάστηκαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί της περιοχής, ανάμεσά τους ο Αντιδήμαρχος Σητείας κ. Γεώργιος Αϊλαμάκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων